FBI susține ipoteza conform căreia Covid-19 a apărut în urma unui accident la un laborator din China

de | 01.03.2023 15:46 | Știri, După subiect, Lifestyle

FBI susține ipoteza conform căreia Covid-19 a apărut în urma unui accident la un laborator din China

După ce în urmă cu câteva zile, Departamentul Energiei din Statele Unite a informat că pandemia Covid-19 ar fi apărut în urma unui accident de laborator din China, acum, și directorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI), agenţie din cadrul Departamentului de Justiţie a SUA susține aceeași ipoteză.

FBI consideră de ceva timp că originea pandemiei este foarte probabil (legată de) un accident de laborator în Wuhan”, a declarat Christopher Wray, în cadrul unui interviu acordat pentru Fox News.

Investigațiile au arătat că ar fi existat o scăpare a unui laborator, conform unor surse anonime citate de Wall Street Journal, New York Times şi CNN.

De asemenea, Christopher Wray acuză China că a încercat să oprească ancheta pusă la cale de SUA pentru a afla cauzele care au dus la izbucnirea pandemiei din 2020.

Amintim că și Departamentul Energiei din Statele Unite a furnizat noi date privind pandemia Covid-19. Conform unui raport clasificat furnizat recent Casei Albe și unor membri cheie ai Congresului, virusul s-ar fi răspândit din cauza unui accident de laborator din China, se arată în ziarul american The Wall Street Journal.

Aceste informații sunt menționate într-o actualizare a unui document din 2021 întocmit de biroul șefei serviciilor secrete americane, Avril Haines.

Alte patru agenții guvernamentale americane susțin că, cel mai probabil, virusul s-a răspândit în urma unei transmisii naturale, iar alte două sunt indecise.

Conform Wall Street Journal, informațiile dezvăluite de Ministerul Energiei pot fi credibile, deoarece ministerul are o expertiză științifică considerabilă și are sub observare o rețea de laboratoare naționale americane, dintre care unele efectuează cercetări biologice avansate.

Foto descriptiv uefiscdi.gov.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cercetătorul care a prezis cutremurul din Turcia: „Încă un seism puternic, de 7-8 pe Richter, la începutul lui martie”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: