Ingrid Alexandrescu: Ambiția și loialitatea față de client, față de profesie și față de tine însuți sunt elementele-cheie ale succesului!

de | 08.03.2023 10:30 | Lifestyle, Din ediția tipărită

Independentă și încrezătoare în forțele proprii, avocata Ingrid Alexandrescu este un exemplu elocvent al determinării. Și-a fixat ca obiectiv să devină un apărător redutabil și a reușit, cu mult efort și sacrificii. Printre primele joburi a fost cel de referent la AJOFM, după care a practicat  jurnalismul, dar nu s-a lăsat până nu s-a licențiat în Drept și a devenit membru în Baroul Argeș. Este apărător atât pe cauze din sfera minori și familie, pe civil, cât și pe spețe din penal. Are în portofoliu dosare din întreaga țară și cauze care i-au adus notorietate și expunere publică. A fost avocatul ministrului de Interne – Carmen Dan, al fostului patron Romprest – Florian Walter, dar a fost și apărător al unor victime ale abuzului, cazuri cu adevărat tragice, precum cel al micuțului ucis de asistenta maternală. A luptat mereu, de multe ori probono, împotriva nedreptăților, a discriminării și a încălcării drepturilor și libertăților copilului. Tocmai faptul că și-a creat profilul unui om intransigent și perfecționist a adus-o și în postura de avocat al Fundației pentru Apărarea Cetățenilor împotriva Abuzurilor Statului, care face demersuri pentru a preveni şi combate abuzul de putere şi se implică în numele colectivităţilor de cetăţeni care sunt lezaţi în drepturile lor, de către autorităţile statului. Este pasionată de munca sa, dar este concentrată și pe creșterea unicului său fiu, Andrei. Adolescentul de 16 ani, elev al Colegiului ”Al. Odobescu” este marea sa bucurie, atât prin rezultatele școlare, care sunt recompensate cu bursa de merit, cât și prin activitățile extrașcolare. Andrei este pasionat de muzică, iar anul trecut și-a lansat prima piesă ”60 rollin” cu numele de scenă ZUZA, sub coordonarea lui Alex Velea și a casei de discuri a acestuia Golden Boy Society.

”Perseverența, profesionalismul, seriozitatea, ambiția și loialitatea față de client, față de profesie și față de tine însuți sunt elementele-cheie ale succesului.”, este de părere avocata Ingrid Alexandrescu.

Ingrid Alexandrescu1 - Ingrid Alexandrescu: Ambiția și loialitatea față de client, față de profesie și față de tine însuți sunt elementele-cheie ale succesului!

Nicio zi din viața sa nu se aseamănă cu alta, fiecare poveste din fiecare dosar pe care îl are vine la pachet cu un consum emoțional, dar și cu provocarea de a găsi cele mai bune argumente în construcția apărării. În profesia sa a avut un model care a inspirat-o.

”Paul Iacob. Ea a fost modelul meu, pentru că era bătăioasă și nu se temea de nimeni și de nimic atunci când știa că are dreptate. Întotdeauna știa să își expună punctul de vedere. A fost o deschizătoare de drumuri.”, a conchis Ingrid Alexandrescu.

Succesul profesional este un factor determinant în împlinirea unei femei. ”O face să devină sigură pe ea din toate punctele de vedere și o determină să evolueze și mai mult, atât în spațiul său profesional, cât și în societate.”, ne explică avocata Ingrid Alexandrescu.

Referitor la egalitatea de gen, aceasta consideră că în avocatură nu se simt aceste diferențe. ”O femeie de succes, o femeie cu respect față de sine înseamnă și o femeie îngrijită, îmbrăcată corect, care pune accent și pe imaginea personală.”, ne-a explicat domnia-sa.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Gabriela Dicu: Succesul înseamnă cooperare, și nu competiție! Este suma tuturor oamenilor din jurul tău, bărbați și femei deopotrivă!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ingrid Alexandrescu

Ultimele articole