Gabriela Dicu: Succesul înseamnă cooperare, și nu competiție! Este suma tuturor oamenilor din jurul tău, bărbați și femei deopotrivă!

de | 08.03.2023 10:00 | Lifestyle, Din ediția tipărită

A ales să își construiască o carieră într-un domeniu extrem de complex și competitiv: notariatul public. Animată de dorința de a ajuta foarte mult, determinată de pregătirea materializată în studii superioare de specialitate, impulsionată permanent de pasiunea și determinarea care definesc o femeie atunci când își stabilește un obiectiv, Gabriela Dicu merge pe acest drum al succesului profesional știind perfect că cea mai bună carte de vizită o reprezintă aprecierea celor cu care ai șansa să lucrezi și să interacționezi. De această apreciere se bucură tot mai mult, semn că seriozitatea profesională dublată de empatie și deschidere sunt elemente de bază în a-ți construi relații solide, pe termen lung. În balanța dintre a servi statul și legile lui și a-ți ajuta eficient și corect clienții, profesia pe care a ales-o Gabriela Dicu impune pregătire continuă, obiectivitate și disponibilitate.

Domnia-sa consideră că evoluează profesional într-un mediu care se adaptează din ce în ce mai real la principiile egalității dintre bărbați și femei, așa cum sunt acestea stabilite de stufoasa legislație internațională aferentă temei, dar și așa cum sunt dictate de adaptarea la schimbările survenite în societate.

”Neîndoielnic, această societate a evoluat în ultimii 15 ani și consider că principiul își găsește în mod real aplicabilitatea. Fie că vorbim despre femeia medic, antreprenor, CEO, despre cariere juridice, bancare, relații publice și comunicare sau despre creșterea exponențială a numărului de femei în poziții de top în companii naționale și chiar multinaționale, ne dăm seama clar că educația și cariera sunt o prioritate care nu mai are gen. Succesul este suma tuturor oamenilor din jurul tău, bărbați și femei, deopotrivă. Succesul înseamnă cooperare, și nu competiție.”, explică domnia-sa.

În opinia Gabrielei Dicu, împlinirea unei femei în acest tipar de societate echivalează, în primul rând, cu succesul din plan familial și personal. Doar având acești stâlpi de sprijin, poți clădi și succesul profesional, consideră domnia-sa.  ”Succesul nu e cheia fericirii, ci fericirea este cheia succesului. Viața trebuie privită ca un întreg, trebuie să încercăm să găsim un echilibru și să ne construim cărămidă cu cărămidă întreaga existență, încercând să facem cât mai bine tot ceea ce facem, să cunoaștem ceea ce contează cu adevărat pentru noi înșine, ce ne reprezintă și duce la împlinirea noastră. Doar astfel, succesul nostru personal și profesional va fi unul solid, viabil pe termen lung.”

Gabriela Dicu

Fiecare femeie are propria definiție a succesului, explică notarul Gabriela Dicu, completând însă cu aceea că – în opinia domniei-sale –  există o serie de trăsături ce personalizează acțiunile doamnelor care reușesc și care le fac să ajungă în fruntea clasamentului. Iată care sunt acestea:

  • „» Pasiune. Fără pasiune, nicio pregătire sau efort nu te ajută să performezi, deoarece, dacă nu îți place ceea ce faci, nu vei fi motivată să găsești impulsul și hotărârea de a continua.
  • * »Încredere în propriile forțe. O femeie puternică este capabilă să își observe atât punctele forte, cât și pe cele slabe. Încrederea în sine funcționează ca un suport al acțiunilor zilnice și, fără ea, nu există deschidere autentică și nici rezultate
  • * Curaj și devotament. Curajul să cresc mereu, să nu rămân pe loc și să mă autodepășesc. Curaj să înfrunt teama, să iubesc oamenii și ceea ce fac, să fiu eu însămi și să nu renunț la propriile visuri, chiar și atunci când sunt descurajată de mediul exterior. Curaj de a mă ridica de câte ori este nevoie și de a nu renunța. Trebuie să ai curajul să pierzi și să fii dispus să pierzi.
  • * Empatia. Unul dintre cele mai puternice puncte forte cu care ne naștem și care ne permite să relaționăm, să recunoaștem reacții, să procesăm emoții, să valorificăm intuiția.
  • * Pregătire profesională continuă.”

Femeile redefinesc constant sensul motivației și al succesului în funcție de valorile lor personale, convingeri sau circumstanțe.”, conchide notarul argeșean.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Florentina Grigoraș: Fiecare drum este unic! M-am raportat constant la propriile visuri și idealuri!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Gabriela Dicu