Jenant! Inspectoare DGASPC Argeş – condamnată pentru că a furat sutiene dintr-un magazin

de | 19.07.2023 21:00 | Știri, Din ediția tipărită, Importante, Lifestyle, Pitești

► Jenant! Inspectoare DGASPC Argeş – condamnată pentru că a furat sutiene dintr-un magazin

► Ana Petre, inspector superior în cadrul DGASPC Argeș care îşi petrece vacanţele în Las Vegas, New York şi Dubai, și-a cumpărat de pe OLX un dispozitiv special care scoate din funcțiune sistemele de alarmă de pe haine şi a fost prinsă la ieşirea din magazinul Oysho din Constanţa cu două produse vestimentare în geantă, fiind trimisă în judecată pentru furt calificat. Săptămâna trecută a primit verdictul judecătorilor în procesul pe fond.

Are 51 de ani, este intelectuală, economist în cadrul unei instituţii publice, căsătorită cu un director de firmă şi nu are copii. Câştigă un salariu lunar de peste 5.500 de lei, în vreme ce soţul aduce şi el în casă 6.000 de lei, are două apartamente şi deţine acţiuni la Banca Transilvania în valoare de 575.000 lei.

Pare profilul unei doamne respectabile, un veritabil model de integritate. Realitatea este însă aceea că doamna pe care v-am prezentat-o a fost prinsă furând sutiene în mallul din Constanţa. Se numeşte Angelica-Ana Petre şi este inspector superior la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş (DGASPC), biroul Buget şi execuţie bugetară, iar maniera în care a fost prinsă la furat este demnă de un scenariu de film.

A scos sistemele de siguranţă în cabina de probă şi a băgat hainele furate în geantă

În luna iulie a anului 2022, Ana Petre şi-a petrecut o scurtă vacanţă la Mamaia, la hotelul Phoenicia, unitate de cazare unde nu oricine îşi permite să stea, în condiţiile în care o noapte costă în jur de 300-400 de euro pentru un cuplu. Într-una din zile, femeia a mers la shopping în mall. „Shopping” este însă mult spus, pentru că în realitate Ana Petre a plecat dintr-un magazin cu două obiecte vestimentare fără să le plătească. Prinsă de personalul de pază al magazinului, femeia a fost acuzată de furt calificat şi trimisă în judecată.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii constănţeni, Ana Petre „a mers la cumpărături în complexul comercial City Park Mall din Constanța. După ce s-a plimbat timp de 5 minute prin complex, a ajuns la magazinul Oysho. Acolo a luat de pe raft un sutien alb și un costum de baie verde, bunuri cu care a intrat în cabina de probă.

În cabina de probă a scos din funcțiune sistemele de alarmă, prin îndepărtarea siguranțelor. Pentru îndepărtarea siguranțelor a folosit un magnet special, pe care îl achiziționase de pe site-ul Olx în luna martie 2022, contra sumei de 500 lei.

După ce a scos elementele de siguranță, a pus produsele anterior menționate în rucsacul său și a plecat către ieșirea din magazin. Când a ajuns în dreptul porților senzormatice, s-a declanșat alarma, iar agentul de securitate a procedat la verificarea suspectei.” – se arată în documentele acuzării, potrivit jurnaliştilor de la publicaţia dobrogeană „Focus Press”.

De asemenea, procurorii mai spun în rechizitoriu că Ana Petre ar fi declarat că regretă săvârșirea faptei, afirmând totodată că „a intenționat la momentul depistării să achite produsele găsite asupra sa, însă personalul magazinului nu a fost de acord”.

Faptul că angajata DGASPC cumpărase cu patru luni înainte dispozitivul de dezactivare a alarmelor şi că a intrat cu el în magazin denotă premeditarea faptei, numai ea putând şti dacă şi de câte ori a mai folosit acel dispozitiv şi cu ocazia altor sesiuni de „cumpărături”.

Inspectoarea de la DGASPC Argeş a fost trimisă în judecată pentru furt în noiembrie 2022, la Judecătoria Constanţa, iar în urmă cu aproximativ două săptămâni instanţa de fond s-a pronunţat, constatând „că gradul de pericol social concret al faptei este unul mediu, fără a subestima pericolul social al faptei săvârșite, prin raportare la împrejurarea că inculpata a sustras prin scoaterea din funcțiune a sistemului de alarmă, cu ajutorul unui magnet special achiziționat de pe site-ul OLX.ro, două produse vestimentare din magazinul Oysho, aceasta fiind depistată la ieșirea din magazin având asupra sa cele două produse pe care nu le-a achitat”.

Acuzată de furt calificat, în şedinţa din 30 iunie 2023, angajata DGASPC, Ana Petre, a fost găsită vinovată şi a primit o condamnare la 1 an de închisoare cu suspendare şi un termen de supraveghere de doi ani, timp în care trebuie să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea, să comunice schimbarea locului de muncă precum şi informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

De asemenea, instanţa a dispus „confiscarea de la inculpată a magnetului special folosit pentru înlăturarea sistemelor de siguranţă ridicat de organele de cercetare penală conform procesului-verbal din data de 20.07.2022.”

Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Angajata hoţomană de la DGASPC riscă să rămână fără serviciu

Între timp, am luat legătura cu directorul DGASPC Argeş, pentru a vedea ce măsuri a luat în privinţa angajatei acuzate de furt, în condiţiile în care legislaţia prevede că raportul de serviciu al unui funcţionar public se suspendă de drept „în cazul în care s-a dispus trimiterea în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni dintre cele prevăzute la art. 465 lit. h)”, respectiv „infracţiuni contra umanităţii, contra statului sau contra autorităţii, infracţiuni de corupţie sau de serviciu, infracţiuni care împiedică înfăptuirea justiţiei, infracţiuni de fals ori a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei publice, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea, amnistia postcondamnatorie sau dezincriminarea faptei”.

tatiana eftime

Tatiana Eftime, director DGASPC Argeş

Imediat ce am aflat, am făcut o analiză a situaţiei şi, pentru că textul de lege nu este foarte clar, am transmis o adresă către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) în data de 6 iulie, pentru a ne lămuri dacă fapta de furt calificat intră în categoria infracţiunilor săvârşite cu intenţie care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei publice.

Până acum nu am primit răspuns, aşteptăm şi, în funcţie de răspunsul de la ANFP, vom acţiona pe cale de consecinţă.”, ne-a declarat Tatiana Eftime, şefa DGASPC Argeş.

Aceasta ne-a mărturisit că toţi cei din conducerea DGASPC au fost şocaţi când au aflat, în urmă cu doar câteva zile, că inspectoarea care face bugetul instituţiei este acuzată şi chiar condamnată că fură din magazine.

Am aflat de această situaţie în momentul în care cineva ne-a trimis un articol din presa din Constanţa. Am fost şocaţi cu toţii, ea nu ne spusese nimic”, a mai spus Tatiana Eftime. Întrebată ce a avut de zis acuzata, directoarea DGASPC ne-a spus că Ana Petre le-ar fi povestit că, de fapt, ea a cumpărat cele două produse de la alte persoane care le furaseră din magazin.

În aşteptarea răspunsului de la ANFP, dar şi a sentinţei definitive, Ana Petre stă cu sabia deasupra capului, putând să îşi piardă serviciul respectabil şi bine plătit de la DGASPC, pentru o infracţiune de toată jena!

vacante inspectoare DGASPC Arges condamnata furt

Ana Petre – vacanţe de lux în America, Rusia şi la Dubai

Că Ana Petre duce o viaţă la care mulţi nici nu visează o demonstrează nu numai declaraţia de avere, ci şi zecile de fotografii postate în timpul vacanţelor peste mări şi ţări, atât de ea, cât şi de soţul acesteia, director de producţie la o firmă importantă de pavaje de lângă Piteşti.

New York, Moscova, Amsterdam, Stockholm, Barcelona sunt doar câteva dintre destinaţiile de vacanţă ale soţilor Petre înainte de pandemie. Anul trecut, concediile inspectoarei DGASPC au fost pe opulenţă, cu un sejur la Dubai în martie şi o săptămână în Las Vegas, la celebrul Hotel Bellagio în septembrie, între cele două vacanţe de lux aceasta împreună cu soţul având şi o escapadă la Constanţa, acolo unde a fost acuzată de furt.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

PENSIUNEA-FANTOMĂ DE LA BUDEASA. Patronul a semnat acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru că a minţit în cererea de finanţare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bellagio | City Park Mall | Constanța | DGASPC Argeş | Las Vegas | Oysho | Tatiana Eftime

Ultimele articole