Cum vede drumul un șofer beat sau drogat. Experimentul care îți arată ce înseamnă să conduci după ce ai consumat substanțe stupefiante

de | 19.07.2023 21:53 | Știri, Lifestyle, Național

Astăzi, 19 iulie 2023, Agenţia Naţională Antidrog, în parteneriat cu Academia „Titi Aur”, a lansat campania de prevenire a riscurilor asociate consumului de alcool şi droguri la volan „DRIVE CLEAN”.

Astfel, pentru a preveni condusul sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise, Agenția Națională Antidrog a organizat un experiment în cadrul căruia, cu ajutorul unei perechi de ochelari, șoferii au putut vedea care sunt efectele resimțite în momentul în care cineva se urcă la volan băut sau drogat.

Acțiunea a avut loc la Academia Titi Aur.

Demersul are ca scop creșterea nivelului de educare, conștientizare și responsabilizare a conducătorilor auto, având în vedere statisticile care arată  o creștere a numărului de accidente cauzate de consumul de alcool sau droguri la volan.

În perioada 2019-2022, pe fondul consumului de substanțe psihoactive, s-au produs 34 de accidente grave, care s-au soldat cu 14 morți”, transmite Ramona Dabija, director Agenția Națională Antidrog.

La această acțiune au luat parte medici, psihologi, dar și piloți profesioniști, potrivit antena3.ro

Polițiștii acționează permanent pentru depistarea celor care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe. În medie, lunar, sunt depistate aproximativ 2.000 de persoane care conduc sub influența alcoolului. De asemenea, în medie, lunar, aproximativ 200 de persoane sunt depistate sub influența substanțelor psihoactive”, transmite Octavian Dan, purtător de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției Române.

Campania „DRIVE CLEAN” se desfășoară la nivel național și se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, care doresc să obțină un permis de conducere sau dețin calitatea de conducător auto.

sursă foto antena3.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Vrei să pleci în vacanță? Atenție, Wizz Air reduce numărul de zboruri din România în luna august

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Agenția Națională Antidrog