Ce se întâmplă dacă refuză? Pe 29 februarie femeile își pot cere partenerii în căsătorie

de | 29.02.2024 09:39 | Național, Lifestyle

Anul 2024 este unul bisect, adică are o zi în plus, 29 februarie. Evenimentul se petrece o dată la patru ani. În unele țări, ziua de 29 februarie este denumită ”Ziua Burlacului”. În această zi femeile își pot cere partenerii în căsătorie.

Anii bisecți, cum este și 2024, joacă un rol important în sincronizarea anului calendaristic cu cel astronomic. De altfel, sistemul bisect a fost implementat pentru prima dată în calendarul iulian de către Iulius Cezar în anul 46 î.e.n., intrând în vigoare în 45 î.e.n.. Inițial, februarie avea 30 de zile, iar luna iulie avea 31, dar când Cezar Augustus a adăugat două zile la luna august pentru a o egala cu iulie, februarie a pierdut astfel cele două zile suplimentare. Ulterior, matematicianul și astronomul german Christopher Clavius a contribuit la adaptarea acestui sistem. Astfel s-a ajuns la calendarul gregorian, adoptat treptat începând cu anul 1582.

Peste 12.200 de români își sărbătoresc ziua de naștere astăzi

La nivel mondial, aproximativ 4,1 milioane de oameni își sărbătoresc ziua de naștere pe 29 februarie, potrivit estimărilor. În țara noastră, potrivit celor de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, sunt 12.298 de români (6284 de femei și 6014 de bărbați) care își sărbătoresc ziua de naștere astăzi, pe 29 februarie 2024. În unele țări, ziua de 29 februarie, este denumită ”Ziua Burlacului”, unde o tradiție străveche permite femeilor să ceară în căsătorie bărbații. Un refuz era răsplătit cu un cadou sau cu o amendă.

Foot descriptiv. Sursă foto: anchetaonline.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Avansări în grad și treceri în rezervă la ISU Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare: