Intervenția DR-06-Bunăstarea animalelor. Important pentru fermierii români

de | 11.02.2024 18:45 | Național, Economic

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că a urgentat redactarea și publicarea ghidurilor solicitantului pentru intervenția DR-06- Bunăstarea animalelor. Sprijinul pentru bunăstarea animalelor reprezintă o plată compensatorie pentru pierderile de venit și costurile suplimentare suportate de fermieri și are forma unei plăți anuale fixe pe Unitate Vită Mare (UVM).

Astfel, APIA a finalizat ghidurile solicitantului pentru intervenția DR-06- Bunăstarea animalelor Pachet a) — Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și Pachet b) — Plăți în favoarea bunăstării păsărilor, necesare depunerii cererilor în anul 2024. Ghidurile solicitantului sunt aprobate prin ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 48 din 09.02.2024 și sunt postate pe site-ul APIA. Toate informațiile necesare pentru depunerea cererilor, respectiv criteriile de eligibilitate, beneficiarii eligibili, obligațiile beneficiarilor, modalitatea de calcul a efectivelor de animale, termene, documentele care însoțesc cererea, documentele care însoțesc decontul justificative, precum și alte informații necesare pot fi consultate accesând link-urile de aici și aici.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook APIA.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Sectorul vegetal. Când încep plățile către beneficiarii ajutoarelor naționale tranzitorii?

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: APIA

Ultimele articole