(VIDEO) Șapte tineri recuperați de salvamontiști din zona refugiului Iezer. Nu erau echipaţi corespunzător

de | 06.05.2024 18:57 | Județean, Eveniment

Salvamontiştii argeşeni de la Baza Salvamont Voina intervin, în aceste momente, pentru recuperarea a șapte turişti din zona refugiului Iezer.

Două turiste sunt într-o ușoară hipotermie, în timp ce un bărbat are o luxație de gleznă.

În zonă a dat grindină, iar membrii grupului neavând haine de schimb au decis să sune la 112 și să solicite ajutor.

Potrivit Salvamont Argeș, cei șapte turiști, cinci tineri de 19 ani, unul de 16 și unul de 21, toți din Târgoviște, intenționau să rămână peste noapte în refugiul Iezer, însă nu erau echipați corespunzător pentru munte.

Atragem atenția ca s-au înmulțit situațiile în care turiștii urcă pe munte complet nepregătiți fizic, tehnic și mai ales neechipați!
Dacă intenționați să urcați pe traseele montane (încă închise la altitudini mari din cauza zăpezii!) ne puteți contacta 24/7 la Dispeceratul Național Salvamont pentru informații, formând 0salvamont pe tastatura telefonului mobil.”, transmite Salvamont Argeș
Informații noi
deb3a045 9894 450f 92b8 29d2b321522d - (VIDEO) Șapte tineri recuperați de salvamontiști din zona refugiului Iezer. Nu erau echipaţi corespunzător
Cei șapte tineri din Târgoviște, lipsiți de experiență și fără echipament corespunzător, au fost recuperați de salvamontiști.
Tinerii erau încălţaţi cu adidași şi erau îmbrăcaţi cu haine care nu ar fi fost destul de groase încât să poată face faţă frigului de peste noapte.

 

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi a lăsării întunericului, acţiunea de salvare a durat în jur de șapte ore. Tinerii au ajuns în siguranță la cabana Voina.
Foto/ video  Salvamont Argeș
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Iezer

Ultimele articole