Intervenție a salvamontiștilor pentru recuperarea unor turişti rătăciţi în Munţii Retezat

de | 25.05.2024 20:45 | Național, Eveniment

Misiune dificilă de salvare în Munţii Retezat, astăzi, după ce mai mulți turiști s-au rătăcit din cauza vremii rele, într-o zonă sălbatică.

Potrivit antena3.ro, turiștii au mers pe altă cale la întoarcerea de pe traseu, iar o membră a grupului, o tânără de 29 de ani, a alunecat şi a căzut într-o râpă.

Ea suferit mai multe traumatisme după ce a căzut zeci de metri pe versantul pe care turiștii au încercat retragerea de pe munte.

Pentru recuperarea acestora intervine o echipă de salvatori montani din Hunedoara. După ce va fi coborâtă de pe munte, tânăra va fi transportată la spital.

Un grup de turiști care se întorceau de pe Retezat a greșit traseul din cauza vremii nefavorabile și au ajuns într-o zonă de abrupt foarte periculoasă cu multă stâncărie și multe tufe. S-a îngreunat și vizibilitatea.

Echipa Salvamont Hunedoara este încă în deplasare la locul accidentului. E vorba de o tânără de 29 de ani din Târgu Mureș care a căzut mai mulți zeci de metri de pe stâncă. Are un traumatism cranian și la unul din membrele superioare”, a declarat în direct la Antena 3 CNN, șeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodea.

Sursă foto: Foto Facebook Salvamont România

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeș. Copil de 8 ani, atacat de urs. Minorul a vrut să hrănească animalul

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Hunedoara | Salvamont | Salvamont România

Ultimele articole