Investiţie de 25 milioane euro la Holcim Câmpulung

de | 13.10.2023 11:25 | Din ediția tipărită, Câmpulung Muscel, Economic, Importante

Capacitatea de producţie a Holcim Câmpulung crescut cu 20%.

Unul dintre cei mai importanţi agenţi economici din judeţ, Holcim a anunţat realizarea unei investiţii majore în sporirea capacităţii de producţie a fabricii de ciment de la Câmpulung. Potrivit unui comunicat al companiei, investiţia se ridică la peste 25 milioane euro, fiind cea mai mare după proiectul de retehnologizare a fabricii implementat în urmă cu 15 ani, în valoare de peste 100 milioane euro.

Cea mai modernă fabrică de ciment din România

Holcim crede în capacitatea de dezvoltare a economiei românești, de aceea sunt realizate investiții mari și constante atât în capacitățile de producție existente, cât și în noi oportunități de business. În urma acestei noi investiții, putem spune că fabrica de ciment de la Câmpulung devine cea mai modernă fabrică de ciment din România, răspunzând cu responsabilitate nevoilor clienților noștri de a construi cu materiale de construcții performante. Totodată, continuăm să asigurăm locuri de muncă atractive și contribuim la dezvoltarea locală.”, a declarat Cornel Banu, director industrial Holcim România și Moldova.

Potrivit reprezentanţilor companiei, scopul investiției este acela de a adresa nevoia de ciment existentă pe piața de construcții din România, dar și de a consolida eforturile Holcim de a avea operațiuni durabile, eficientizând procesul logistic și diminuând volumul de emisii de CO2 provenite din transportul pe distanțe lungi a materialelor de construcții.

400 de familii din Muscel – susţinute de Holcim

Fabrica de ciment de la Câmpulung susține în mod direct, prin angajații săi, peste 200 de familii din zona câmpulungeană și, indirect, alte 200 de familii prin contractori și furnizori locali. Totodată, este un nucleu important de dezvoltare a comunității locale din zona Câmpulung, prin intermediul proiectelor de responsabilitate socială susținute de-al lungul timpului.

Fabrica de ciment de la Câmpulung se află în topul operațiunilor Holcim la nivel global în ceea ce privește performanțele și tehnologiile implementate în proiectul Plants of Tomorrow dedicat automatizării, digitalizării și dezvoltării de operațiuni sustenabile. De altfel, de la preluarea activității în România (1997) și până la finalul anului 2022, Holcim a investit peste 900 mil. euro, transformând operațiunile în unele mai sustenabile și mai sigure pentru angajați.

În 2022, Holcim Români – care include două fabrici de ciment, în Câmpulung și Aleșd, o fabrică de BCA la Adjud, o stație de măcinare, 28 stații de betoane, patru stații de agregate, două stații de lianți speciali, trei terminale de ciment, trei puncte de lucru pentru pretratarea deșeurilor –a raportat afaceri de 2,25 miliarde lei, în creştere cu jumătate de miliard de lei faţă de anul anterior, şi un profit net de peste 427 milioane lei, cel mai mare din istoria companiei.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

S-a deschis o nouă fabrică de componente auto lângă Piteşti

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Câmpulung | Cornel Banu | Holcim

Ultimele articole