Viața culturală este una diversificată în comuna Schitu Golești, iar administrația locală acordă o atenție deosebită acestui aspect. Prin demersurile inițiate de primarul Tudorel Vasile Miriță, în localitate a fost finalizată reabilitarea a două obiective de investiții importante pentru activitatea culturală, Căminul Cultural și Clădirea Socio-Culturală.
Căminul Cultural din Schitu Golești a fost reabilitat printr-un proiect finanțat de AFIR, în valoare de 2,1 miliioane de lei. Obiectivul de investiții a fost recepționat în decembrie 2022, iar spațiul servește la activități culturale, dar și sociale, cum ar fi diverse întâlniri, spectacole de teatru, cursuri de perfecționare. Clădirea a fost reabilitată total, proiectul presupunând consolidarea fundațiilor, termoizolare, recompartimentare, înlocuire acoperiș, amenajare exterior, dotarea cu echipamente de sonorizare, video, proiectoare, laptopuri, mobilier, costume populare.
Din mai 2023 la Schitu Golești este funcțională și Clădirea Socio-Culturală, un loc la fel de important pentru viața culturală, aici aflându-se și Muzeul Satului. Clădirea a fost reabilitată printr-un proiect cu fonduri europene, prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și de la bugetul local, în valoare totală de 2,13 milioane lei. Proiectul a presupus izolare termică exterior, schimbarea acoperișului, recompartimentare. Clădirea are mai multe destinații, aici aflându-se o sală unde grupul de canto „Mugurasii de la Schitu” și copiii Ansamblului „Hora” se pregătesc săptămânal, arhiva primăriei, o secție de votare, vestiare, clădire cu destinație socială (consiliere), și o scenă, unde este organizată Ziua Comunei.
Evenimente culturale la Schitu Golești
În anul 2023, la Căminele Culturale au fost organizate mai multe evenimente culturale, dar si activitati sociale, exemplificând concursul „ Porni Luceafarul”, Balul de Paște, editia a II-a, spectacolul de magie prezentat de Fantasio Show Reality, spectacolul de teatru prezentat de trupa de teatru „ Pitici si Voinici” a Școlii gimnaziale nr. 1 Schitu Golesti, activitatea de prevenire desfasurată în cadrul campaniei „Siguranța nu e o joaca!”, activitatea de prezentare a Salvamont Argeș, spectacolul de teatru de păpuși „Scufița Roșie” al trupei de teatru de papuși „Miradoniz”, lectorat cu parinții copiilor școlilor, cercul pedagogic „Părinți în țara copiilor”, piesa de teatru „ Five o` Clock”, prezentată de trupa de teatru Asociația „Risc Cultural”, serbările de sfârșit de an școlar, serbările de Crăciun. A fost organizată Ziua comunei Schitu Golesti, ediția a XXVI-a pe scena amplasată la Cladirea Socio-Culturală. De asemenea, au fost organizate festivități la monumente și biserici, cu ocazia Zilei Eroilor (Înaltarea), Zilei Naționale a României( 1 Decembrie), Zilei Revoluției Române( 22 Decembrie).
Citiți de asemenea pe anchetaonline.ro
Primarul Tudorel Miriță păstrează vie tradiția mineritului. Muzeu unic la Schitu Golești