Ion C. Brătianu comemorat de Forța Dreptei Argeș

de | 04.05.2023 18:10 | Știri, Județean, Politic

Forța Dreptei Argeș nu a uitat azi de marele om politic Ion C. Brătianu (n. 2 iunie 1821, Piteşti – d. 4 mai 1891, Florica, judeţul Argeş), pe care l-a comemorat la 132 de ani de la trecerea la cele veșnice.

Personalitate marcantă a vieţii politice din România în veacul al XIX-lea, membru de onoare al Academiei Române, Ion C. Brătianu a contribuit decisiv la constituirea statului român modern.

Forta Freptei ArgesForta Freptei Arges

O delegație condusă de președintele Forța Dreptei Argeș, Emanuel Soare, din care au făcut parte deputatul Adrian Miuțescu, vicepreședinte Forța Dreptei, Florin Ciuleanu, secretar general al organizației județene și colegi din județ, a fost joi prezentă la Schitul Florica, din Ștefănești, în memoria celui supranumit fondatorul dinastiei de la Florica.

Forta Freptei ArgesForta Freptei Arges

Membrii Forța Dreptei au depus o coroană de flori în capela Brătienilor și au asistat la o scurtă cuvântare, susținută de profesorul de istorie Constantin Vărășcanu, în care a fost evocată personalitatea marelui om politic și de stat.

Forta Freptei ArgesForta Freptei Arges

Sursă foto: Facebook Forța Dreptei.

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

La Nucșoara au fost plantați 300 de puieți de brad. Forța Dreptei ajută la repopularea pădurilor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Forța Dreptei