Ion Georgescu rămâne în arest la domiciliu

de | 22.02.2024 08:36 | Județean, Eveniment

Magistrații au decis ieri, 21 februarie, ca Ion Georgescu, primarul suspendat al orașului Mioveni, cercetat pentru trafic de influență, să rămână în arest la domiciliu încă o lună.

Însă edilul are obligația de a nu părăsi imobilul în care locuiește fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.

De asemenea, acesta trebuie să respecte și următoarele obligații: a) să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu martorii Nicolae Valerică, Stoian Mircea, Potecă Teodor Dan, Iacobescu Alexandru Emil, Nicolae Sînziana  Nicoleta, sau cu membrii familiei acestora. În caz contrar, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Totodată, Ion Georgescu a primit și permisiunea de a merge la casa părinților săi, pe 2 martie.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicarea acesteia.

În temeiul art. 348 rap. la art. 207 alin. 4 şi 6 C.proc.pen.: Menţine măsura arestului la domiciliu dispusă prin încheierea nr. 245/C/CC/CP din data de 28.12.2023, pronunţată de Curtea de Apel Piteşti în dosarul nr. 6181/109/2023/a1.2, aşa cum a fost modificată prin încheierea pronunţată la data de 31.01.2024 în dosarul nr. 6181/109/2023/a1.4 al Tribunalului Argeş, faţă inculpatul GI, urmând ca, pe durata măsurii preventive, inculpatul să respecte în continuare următoarele obligaţii: a) să nu părăsească imobilul în care locuieşte situat în ––, fără permisiunea judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată; b) să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, ori de câte ori este chemat; c) să nu comunice cu martorii Nicolae Valerică, Stoian Mircea, Potecă Teodor – Dan, Iacobescu Alexandru Emil, Nicolae Sînziana – Nicoleta, sau cu membrii familiei acestora. Atrage atenţia inculpatului Georgescu Ion asupra dispoziţiilor art. 221 alin. 4 C.proc.pen. potrivit cărora în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În temeiul art. 221 alin. 6 şi 6 ind. 1 C.proc.pen.: Acordă inculpatului permisiunea să părăsească la data de 02.03.2024, în intervalul orar 10:00-13:00, imobilul în care execută măsura arestului la domiciliu, pentru a se deplasa la adresa din com. Oarja, sat Oarja, nr. 850, jud. Argeş, la domiciliul părinţilor săi, Georgescu Dumitra şi Georgescu Marin. În temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen.: Cheltuielile judiciare vor rămâne în sarcina statului. Stabileşte termen pentru o nouă verificare a măsurii preventive la data de 13.03.2024 ora 09:30. În temeiul art. 205 alin. 1 C.proc.pen.: Împotriva prezentei încheieri se poate formula contestaţie, în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu azi, 21.02.2024, ora 11:45.”,  se arată în minuta instanței.

Ion Georgescu rămâne în arest la domiciliu

Reamintim faptul că, Ion Georgescu se află în arest la domiciliu de la sfârșitul lunii decembrie.  După infinite încercări, pe 28 decembrie, Curtea de Apel Pitești a admis contestația formulată de edil împotriva măsurii de arest preventiv. Astfel, acestuia i-a fost înlocuită măsura arestului preventiv cu una mai blândă.

Primarul orașului Mioveni a fost arestat pe 5 octombrie, pentru acuzația de trafic de influență.

Acesta este acuzat că ar fi luat mită de la Valerică Nicolae pentru a o ajuta pe fiica acestuia să se angajeze pe un post de conducere la Spitalul Orăşenesc Mioveni.

Mai multe informații despre acest subiect găsiți AICI.

După ce a fost arestat, prefectul județului Argeș, Radu Perianu, a anunțat că Ion Georgescu va fi suspendat din funcția de primar al orașului Mioveni.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Cod galben de ceață în Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ion Georgescu