anchetaonline.ro

Ion Georgescu:„PSD propune măsuri concrete de gestionare a situației energetice pe timp de iarnă!”

de | 23.08.2022 14:57 | Județean, Politic, Știri

Primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu precizează faptul că PSD propune măsuri concrete de gestionare a situației energetice pe timp de iarnă. Acesta menționează că soluția corectă este cea propusă de Partidul Social Democrat și anume reglementarea temporară a prețurilor la energie.

 

Operatorii din domeniul energiei nu au răspuns corect la decizia Guvernului de a compensa facturile și au continuat să majoreze speculativ prețurile, dovedindu-se încă o dată că liberalizarea haotică a pieței energiei, inițiată de guvernarea de dreapta, a fost o decizie aberantă.

 

Soluția corectă este cea propusă de PSD: reglementarea temporară a prețurilor la energie.

 

În acest sens, PSD propune reglementarea în două trepte.

– 1 septembrie – 31 decembrie 2022: Pentru energia deja vândută – o compensare dintre prețul facturilor și un preț mediu al pieței, nu la prețuri speculative;

– de la 1 ianuarie: reglementarea prețurilor practicate și a adaosului comercial, pe o durată determinată, cu actualizări periodice în funcție de costurile de producție.

 

PSD se va asigura că Guvernul va continua să îi susțină pe consumatorii casnici și în special pe cei cu venituri mici, astfel încât la acest nivel să nu aibă loc modificări ale prețurilor din facturi!” a precizat Ion Georgescu.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Simona Bucura Oprescu: „Zi de sărbătoare pentru Dacia!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ion Georgescu | PSD