Lucrările la drumul DJ 704E Bascovele – Ursoaia din Cotmeana au fost finalizate

de | 27.07.2023 12:31 | Știri, Administrație, Județean

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a fost prezent pe Drumul Județean 704E Bascovele – Ursoaia din comuna Cotmeana, acolo unde lucrările la acest drum au fost finalizate.

De precizat că drumul are o lungime de 4,5 kilometri iar investiția a fost realizată de Consiliul Județean Argeș prin Regia de Drumuri, fiind vorba despre un proiect finanțat din bugetul local al CJ Argeș și dintr-un credit bancar.

Valoarea totală a lucrărilor a fost de 19,6 milioane lei cu TVA, în această sumă intrând, pe lângă execuție, și partea de proiectare și asistență tehnică.

CJ Argeș precizează faptul că lucrările executate au cuprins și accesul la proprietăți, un zid de sprijin în lungime de 20 de metri, 6 podețe noi plus repararea a alte 16 existente, șanțuri betonate, rigole carosabile și parapet metalic semigreu.

DJ 704E Cotmeana- Ursoaia este primul drum modernizat cu fonduri obținute de Consiliul Județean Argeș în urma deschiderii unui credit.

Ion MÎnzînă drum

Foto: CJ Argeș

Ne-am deplasat în Cotmeana pentru a vedea o lucrare executată în directa supraveghere a Direcției de Drumuri Argeș: Ursoaia- Bascovele.  A fost o lucrare complexă care a necesitat lucrări de artă costisitoare. Aici sunt fonduri atât din bugetul local al Consiliului Județean Argeș, cât și dintr-un împrumut pe care Consiliul Județean l-a făcut pentru a duce la bun sfârșit acest drum care poate a fi o alternativă la ceea ce înseamnă drumul național Pitești- Râmnicu Vâlcea.

 

Capacitatea noastră de a face cât mai multe drumuri ține și de puterea financiară pe care o avem la un moment dat, de banii pe care îi putem investi ținând cont de faptul că noi, cei din Consiliu Județean, avem și alte investiții în derulare în ceea ce înseamnă cultură, zona de protecție socială și spitale.

 

Cu speranța că și anul viitor vom fi capabili să alocăm o sumă cât mai mare din bugetul consolidat al județului Argeș, sperăm să avem forța să facem cât mai multe drumuri la nivel european în județul Argeș, așa cum am făcut în ultimii trei ani”, a declarat Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.

Ion MÎnzînă drum

Vorbim de investiția modernizare DJ704E Ursoaia – Bascovele, în zona de intravilan a comunei Cotmeana. Drumul are o lungime totală de 4,5 km și o valoare a investiției de 19,6 milioane lei cu TVA, cuprinzând lucrări de proiectare, asistență tehnică și execuție. Lucrarea a constat în refacerea fundației prin adaos de material – balast și piatră spartă, două straturi de asfalt, șanțuri betonate pe o lungime de 3 km și jumătate, rigole carosabile pe o lungime de 1,1 km. Avem ziduri de sprijin, gabioane, elemente de siguranță rutieră. Perioada de garanție este de 5 ani”, a precizat Alina Nicolau, directorul Regiei Autonome Județene de Drumuri.

 

Foto: CJ Argeș

 

 


Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CJ Arges

Ultimele articole