Noi licitaţii de 9 milioane euro pentru constructorii argeşeni

de | 27.07.2023 10:17 | Știri, Din ediția tipărită, Economic, Rural

În Argeş, urmează să se deschidă noi şantiere pentru realizarea unor proiecte de investiţii, în ultimele două săptămâni autorităţile locale din judeţ lansând licitaţii în valoare de aproape 9 milioane de euro.

Licitaţie pentru prima canalizare la Poienarii de Argeş

Cea mai importantă licitaţie în ceea ce privește valoarea vizează execuţia reţelei de canalizare şi epurare a apelor uzate în comuna Poienarii de Argeş, acolo unde până în prezent nu există un astfel de sistem centralizat, iar evacuarea apelor uzate menajere din gospodăriile localnicilor se face necontrolat, fie în fose de tip hazna, fie în şanţuri sau pe râpele din zonă.

Proiectul are un buget de 15.148.780,40 lei (fără TVA) şi prevede realizarea a 12.580 m de reţea de canale colectoare, o stație de epurare ce va fi amplasată pe malul stâng al pârâului Bolan şi 9 stații de pompare ape uzate.

Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 3 august, câştigătoarea licitaţiei urmând să fie desemnată prin aplicarea criteriului cel mai bun raport calitate-preţ, unde preţul contează în proporţie de 40%. Perioada de garanţie acordată – 30%, iar experiența experților-cheie și a managerului de proiect – 30%.

La Corbi se extinde reţeaua de canalizare

Spre deosebire de Poienarii de Argeş, în comuna Corbi este în curs de executare sistemul de canalizare menajeră în satele Corbi și Jgheaburi. În acest context, scopul noii investiţii îl reprezintă extinderea  cu aproape 9 km a infrastructurii de canalizare menajeră ce va deservi satele Corbi, Poduri, Stănești, Corbşori și Poienărei. De asemenea, în cadrul proiectului, se propune realizarea racordurilor la reţeaua de canalizare recent executată în satul Corbi.

Valoarea acestei investiţii este de 12.904.884,08 lei (fără TVA), ultima zi pentru depunerea ofertelor fiind 3 august. În evaluarea ofertelor firmelor înscrise la licitaţie, preţul contează 40%, iar componenta tehnică – 60%.

Încă 4 km de trotuare şi piste de biciclete la Mărăcineni

În vreme ce alte localităţi nu au nici măcar un metru de trotuar, darămite piste de biciclete, la Mărăcineni acestea par să devină o normalitate. După ce în satul Argeşelu a fost realizată o reţea stradală modernă pe aproape 7 km, autorităţile locale se pregătesc să realizeze trotuare şi piste de biciclete pe o distanţă de aproape 4 km, pe partea dreaptă a DN73, de la km 5+633 până la km 6,877, la intersecţia cu DN 73D, şi pe partea stângă, de la km 4+244 până la km 6+484.

De asemenea, la km 5+261 al DN73, pe partea stângă, se va amenaja şi o pasarelă pietonală metalică, cu infrastructură din beton armat.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 4.169.083,80 lei fără TVA, termenul-limită pentru depunerea ofertelor la licitaţie fiind 2 august,  în evaluarea ofertelor preţul având pondere de 70%.

Un drum comunal din Vedea va fi modernizat

Primăria Vedea a lansat licitaţia pentru modernizarea drumului din satul Lungani. La începutul lunii mai, fostul ministru al Dezvoltării a semnat contractul de finanţare prin Programul Naţional „Anghel Saligny” a proiectului „Modernizare DC 169 Lungani în comuna Vedea, județul Argeș”, în valoare de aproape 4 milioane lei.

Firmele care au dorit să participe la licitaţia pentru modernizarea a 2,57 km de drum comunal, parţial pietruit, şi-au putut depune ofertele până miercuri, 26 iulie.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Primăria Pitești vrea să cumpere sediul Conarg de la Vali Vişoiu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Corbi | Mărăcineni | Poienarii de Argeş