Primăria Pitești vrea să cumpere sediul Conarg de la Vali Vişoiu

de | 17.07.2023 18:30 | Știri, Din ediția tipărită, Economic, Pitești

► Clădirea care face parte din fosta puşcărie a fost evaluată la 766.000 euro, în vreme ce Vali Vişoiu a cerut doar 500.000 euro plus TVA pe ea.

Municipalitatea ar putea cumpăra sediul Conarg, companie care în urmă cu câțiva ani dădea ora exactă pe piața lucrărilor de construcţii din Argeş şi din regiune. După ce în urmă cu doi ani Valentin Vişoiu şi-a vândut casa de pe strada Trivale, acum omul de afaceri pare că vrea să rupă şi ultimele legături cu Argeşul, judeţul în care a făcut avere şi a cunoscut succesul în business, dar şi decăderea după implicarea sa într-unele dintre cele mai mari scandaluri de corupţie.

Conarg SA, compania argeşeană care în 2008 atingea o cifră de afaceri record, de 324 milioane lei, a ajuns în prezent la mai puţin de 1 milion de lei pe an, fiind controlată de Valentin Vişoiu, care deţine 94% din firmă, iar restul acţiunilor revenind asociaţilor săi Constantin Rada (5%) şi Nicolae Rebedeu (1%).

Vişoiu vrea să vândă sediul de pe strada Negru Vodă din Piteşti, din curtea fostei puşcării, iar Primăria Puteşti intenţionează să îşi exercite dreptul de preempţiune, conform deciziei luate în şedinţa din 29 iunie. În acest sens, a solicitat o evaluare a imobilului pus în vânzare. Clădirea datează din anul 1944, dar a fost complet renovată în jurul anului 2000.

Sediul Conarg de la fosta puşcărie – evaluat la 766.000 euro

În următoarea şedinţă, Consiliul Local Piteşti urmează să îşi însuşească raportul de evaluare pentru achiziţionarea terenului în suprafaţă de 1932 mp şi a construcţiei în suprafaţă desfăşurată de 1730 mp dispusă pe 5 nivele (S+D+P+2E),  din str. Negru Vodă, nr. 30, care este pe deasupra şi monument istoric, fiind parte a Ansamblului Penitenciarului Piteşti „Fosta închisoare a deţinuţilor politici”. Conform acestui raport înregistrat vineri, 14 iulie, la Primăria Piteşti, sediul Conarg a fost evaluat la suma de 766.000 euro, echivalentul a 3.792.772 lei.

Urmează ca la nivelul Consiliului Local să se constituie o comisie de negociere formată din trei consilieri, la care se vor alătura doi specialişti din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Piteşti. Comisia va negocia preţul de cumpărare a imobilului cu proprietarii acestuia, preţ care nu poate depăşi valoarea din înştiinţarea de vânzare, înregistrată la primărie în data de 29 mai 2023, respectiv 500.000 euro plus TVA.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Expertiza tehnică a sediului CJ – semnată de un inginer… mort! Omul de afaceri Gheorghe June – trimis în judecată de DNA

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Conarg | Consiliul Local Pitești | Primăria Pitești | Valentin Vișoiu