Ionuț Gheorghe, PNL: ”În 100 de zile, Călinești poate avansa decenii”

de | 22.05.2024 15:26 | Rural, Din ediția tipărită, Politic

Ionuț Gheorghe este directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Argeș (suspendat în campanie). Este expert contabil și expert financiar. S-a născut în Călinești și locuiește acolo cu familia. A fost și directorul economic al faimosului Spital din Călinești, unde a făcut treabă de excepție. În timpul carierei sale, a gestionat proiecte în valoare de milioane de euro și vrea să își pună expertiza în folosul comunității Călinești.

Luna asta, Călineștiul e teren de luptă politică între PNL și PSD. După alegerile din 9 iunie, scapă Călineștiul de problemele care au făcut localitatea argeșeană celebră?

Călinești e cea mai mare comună din tot Argeșul (aproape 11 mii de locuitori, mai mult decât unele orașe din județ). România știe însă de Călinești pentru scandalurile naționale privind abuzurile primarului PSD în funcție. Am vorbit cu candidatul PNL, Ionuț Gheorghe, despre cum merge „bătălia” și dacă scapă Călineștiul de reputația de „comuna cu probleme a Argeșului”.

”Călineștiul e o comună frumoasă, cu oameni muncitori și gospodari. E primul lucru pe care vreau să îl știe toată lumea despre localitatea în care m-am născut. Dar când vine vorba de infrastructură administrațiile locale, una după alta, ne-au ținut în Evul Mediu. Au fost multe, dar multe scandaluri în presa națională, în mandatul actualului primar. Sunt sigur că cei din Călinești vor sancționa PSD la votul din 9 iunie. Spiritele sunt încinse. Oamenii? Foarte nemulțumiți.
Călineștenii nu au un singur metru de canalizare, nu au servicii medicale, nu au străzi asfaltate, iluminatul public nu merge, casele sunt inundate din cauza infrastructurii deficitare.

Nu-mi stă în fire să mă plâng. Și nici nu o fac. Oriunde am fost, am căutat soluții. Trebuie să venim cu proiectele care vor rezolva problemele. Iar PNL Călinești asta a făcut. Asta e oferta noastră pentru primărie: un plan concret, cu numere, despre ce vom face. Nu ce promitem că facem, ci ce facem. În 100 de zile de mandat, Călinești poate avansa decenii.

Primul lucru pe care îl voi face ca primar al Călineștiului va fi să închid Edil Pub. E cârciuma primarului actual și o cheltuială rușinoasă a Primăriei Călinești din punctul meu de vedere. Atenție! În condițiile în care comuna miroase efectiv a rahat pentru că nu avem canalizare. Cu banii economisiți, vreau să asigurăm gratuitate sau preț redus la transport pentru seniori, studenți și elevi. Să investim în oameni, nu în cârciumi!

Al doilea lucru. Îmi voi pune întreaga experiență în sănătate pentru extinderea serviciilor medicale de la Spitalul Călinești. Și mă refer aici la proiectul pentru includerea unor servicii de obstetrică-ginecologie, secție pentru diabetici, cardiologie și mică chirurgie. Acest proiect trebuie depus de Primăria Călinești. Și cu mine acolo, asta se va întâmpla în primele 100 de zile de mandat. Așa, călineștenii bolnavi nu vor mai fi obligați să caute mașină să fugă repede la București sau Pitești, de fiecare dată când copilul are o carie sau când au nevoie de tratament pentru inimă.

Vom începe să formulăm proiecte pentru a asfalta drumurile. Am identificat câteva axe de finanțare pentru a rezolva câteva din drumurile problematice din Călinești.

Ajung la următoarea prioritate. Transport public. Cum să fii la o aruncătură de băț de Pitești și să fii nevoit să aștepți microbuzul câte 2 ore? Să nu ai un transport metropolitan bun în Călinești e sinucidere economică pură. Nu vorbesc doar de oamenii care fac naveta pentru job, deși mărturisesc că mi se rupe sufletul pentru toți profesorii și învățătorii care se chinuie dimineața să ajungă în Pitești. Dar vorbesc inclusiv despre oportunitățile de afaceri! Ca să atragi investiții și să beneficiezi de amplasarea strategică a Călineștiului, trebuie să te asiguri că localitatea e accesibilă.

Tinerii pleacă. Pleacă pentru că nu ai cum să îți faci o familie ușor și nu ai oportunități de muncă bine plătită. Chiar și din opoziție, am încercat să dăm speranță tinerilor, că le știm problemele și vrem să ajutăm. PNL Călinești a depus un proiect în Consiliul Local pentru acordarea unui stimulent pentru nou-născuți. Suma calculată de noi era 2000 de lei. Nu s-a dorit. Primarul a spus că e ilegal, deși proiectul e același ca în peste 50 de localități din Argeș. Ca primar al Călineștiului, garantez că, în primele 100 zile ale mandatului meu, Călinești va avea stimulent pentru nou-născuți.

Un proiect important pentru tineri este și construirea unui parc industrial. Noi mergem zilnic pe străzile din Călinești și cerem oamenilor să semneze și petiția noastră pentru acest parc. De ce insist asupra temei, un parc industrial înseamnă o explozie de dezvoltare economică. Vin firme, se fac lucrări, investiții. Toate acestea presupun noi locuri de muncă și mai mulți bani la bugetul local.
E o parte din Pitești Tech City, proiectul PNL Argeș, pentru dezvoltarea județului Argeș în care sunt 100% implicat.

Dar adevărata investiție pe care vreau să o fac din toată inima este în educație. Vreau să ne punem serios pe treabă, să facem creșe și facilități pentru program prelungit în Călinești. Vreau ca în școlile din Călinești să existe un cabinet stomatologic. Deja am avut discuții la Ministerul Sănătății și la Ministerul Educației. Soluții sunt.

Desigur. Călinești va avea canalizare. Punct. Nici nu se pune problema altfel.

Ce rămâne după ce avem proiectele este să acționăm, să nu mai așteptăm.”

Material publicat de MB Agency Complete SRL, la comanda Partidului Național Liberal, Filiala Argeş, Cod Unic Mandar Financiar 21240015.

Ziarul Ancheta.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pe 9 iunie, Argeșul intră pe calea dreaptă! Partidul Național Liberal este singurul partid care poate învinge PSD

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole