Colectarea separată și corectă a deșeurilor este esențială pentru mediu și pentru un oraș curat și sănătos!

de | 22.05.2024 15:30 | Pitești, Administrație

Colectarea separată și corectă a deșeurilor este o obligație atât legală cât și morală pentru mediu și pentru un oraș curat și sănătos, transmite Salubritate 2000 SA.
Reprezentanții societății reamintesc faptul că prin reciclare deșeurile capătă o nouă întrebuințare iar colectarea separată a diferitelor tipuri de deșeuri începe din casa fiecăruia dintre noi și este primul pas spre procesul de reciclare.
Iată cum se face colectarea separată a deșeurilor urmând câțiva pași simpli:
✅ IDENTIFICAREA DEȘEURILOR ce urmează să fie colectate separat din casă, serviciu, școală etc.;
✅ SORTAREA DEȘEURILOR pe categorii: plastic/metal, hârtie/carton, sticlă, biodegradabil și rezidual;
✅ PRESAREA/PLIEREA DEȘEURILOR de ambalaje din hârtie/carton, plastic sau metal înainte de depozitare pentru a le reduce volumul și a economisi spațiu în container;
✅ DEPOZITAREA DEȘEURILOR colectate separat, în containerele special amenajate și etichetate, respectând codul culorilor: ALBASTRU – hârtie/carton, GALBEN – plastic/metal, VERDE – sticlă, MARO – biodegradabil, NEGRU/GRI – rezidual.
Dacă vă întrebați de ce este important să colectăm separat deșeurile răspunsul este pentru că deșeurile generate zilnic și depozitate necorespunzător poluează puternic mediul înconjurător, având un impact major asupra planetei. Totodată nesortate și depozitate necorespunzător, deșeurile ajung la groapa de gunoi ca deșeu municipal în amestec, fără a mai putea fi recuperate și valorificate.
Pentru a evita asemenea situații, este necesară limitarea cantității de ambalaje și gestionarea eficientă a deșeurile, colectându-le separat pentru a le recicla.
Colectarea separată a deșeurilor este obligație legală pentru toți cetățenii!
Pentru un Pitești curat este nevoie de muncă în echipă!”, mai transmite Salubritate 2000 SA.
Informații suplimentare sau sesizări se pot afla la următoarele contacte: dispecerat: 0248/636535, fax: 0248/215308, e-mail: salubritate@gmail.com.
Foto: Facebook SC Salubritate 2000 SA
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | Salubritate 2000 S.A.

Ultimele articole