Prioritatea sa declarată, ca manager al unei instituții, este interesul public. Un om al cifrelor, care lucrează doar cu date exacte, perfecționist și laborios, economistul Ionuț Gheorghe a preluat funcția de director general al Casei de Asigurări de Sănătate Argeș la jumătatea anului 2022. Este parte a echipei de conducere a instituției de 11 ani, timp în care a deținut funcția de director executiv – Direcția Relații Contractuale. În întreaga sa carieră a ocupat poziții în top management. Înainte de a se pune în slujba CAS Argeș, economistul Ionuț Gheorghe a fost director economic al Spitalului „Ion Crăciun” Călinești, chiar în perioada în care unitatea era printre cele mai apreciate și solicitate din județ.
Cunoaște în amănunt toată problematica ce ține de asigurările de sănătate de la nivelul județului Argeș, care implică un volum uriaș de oameni și situații financiare, de la medici de familie, spitale, pacienți sau deconturi. Una dintre realizările sale ca manager al CAS Argeș a fost deschiderea centrelor de permanență, care oferă asistență medicală nonstop chiar în proximitatea pacientului. Numai în ultimii doi ani s-au deschis trei centre de permanență, la Călinești, Mioveni și Budeasa, care s-au dovedit un real sprijin pentru locuitorii din zonele respective, dar și pentru marile unități medicale, degrevându-se solicitările din Urgență. Anul trecut, a mai avut o contribuție importantă în zona administrației publice, oferind date importante necesare în construcția studiului de oportunitate ce are ca obiectiv realizarea unui Spital Municipal la Pitești, venind cu informații importante despre specialitățile deficitare care pot fi acoperite de noua unitate.
Managerul Ionuț Gheorghe își concentrează planurile pentru noul an pe zona profesională.
În anul 2023 ne propunem să atragem cât mai mulți profesioniști în domeniul sănătății la nivelul județului Argeș.”, ne declară acesta, obiectivul său fiind corelat la nevoile argeșenilor.
În calitate de coordonator al Casei Județene de Asigurări de Sănătate cunoaște, mai bine decât oricine, ce deficiențe de personal are sistemul medical și cum sunt cotate cadrele medicale proaspăt intrate în profesie.
Tinerii specialiști dispun de foarte multe informații, dar și de o tehnologie cu mult superioară față de generația precedentă. Părerea mea este că la nivelul activităților practice sunt cu mult deficitari. Aștept de la tinerii profesioniști mai mult accent pe lucrul în echipă!”, ne-a explicat Ionuț Gheorghe.
Referitor la cât de mult contează contextul în care s-au dezvoltat specialiștii din deceniile trecute, acesta este de părere că performanța ține de mentalitatea individului.
Fiecare generație a avut și are atât plusuri, cât și minusuri în dezvoltarea profesională. Te poți dezvolta în orice conjunctură, dacă îți dorești asta cu adevărat!”, a specificat domnia-sa.
L-am întrebat și care este pasul sau realizarea din cariera sa care îl face cel mai mândru.
Obținerea titlului de expert contabil în anul 2009 m-a făcut cel mai fericit, din punct de vedere profesional!”, ne-a mărturisit acesta, răspuns din care concluzionăm că este clar pasionat de ceea ce face.
Citiți, de asemenea, pe anchteaonline.ro:
Dragoș Șerban: De-a lungul anilor, am învățat că trebuie să câștigi și când pierzi!