Gabriel Sabie: Nimeni nu se naște cu reușita, acesta se cultivă prin muncă și se câștigă prin seriozitate!

de | 30.01.2023 19:45 | Lifestyle

 

Rezultatul în afaceri și management este cel care ia naștere din pasiune și ambiție. În cazul managerului Gabriel Sabie, aceste caracteristici native au influențat alți trei factori-cheie ai eficienței sale în conducerea unei companii cu servicii publice complexe, într-un domeniu extrem de greu: perseverența, rezolvarea problemelor și concentrarea. Au mai contribuit, în evoluția și succesul domniei-sale, abilitățile de învățare socială, de identificare corectă a scopurilor și a partenerilor potriviți, precum și exercițiul de comunicare.

Managerii ajung să își atingă obiectivele în momentul în care aceștia au o echipă de oameni potriviți în fiecare domeniu din activitatea entității pe care o coordonează, consideră Gabriel Sabie.

Nimeni nu se naște cu reușita, acesta se cultivă prin muncă și se câștigă prin seriozitate. Un rol important îl au atitudinea și contextul înconjurător. Cred ca generația care a construit până în prezent s-a dezvoltat în vremuri mai dificile, cu acces redus la informații, în vreme ce actuala generație are altfel de condiții, mult mai ușoare. Dar și multe tentații. La modul general, consider că mai multă seriozitate ar ajuta generația actuală, care – în rest – are absolut toate auspiciile pentru o dezvoltare profesională într-un mediu favorabil.”, explică directorul Salubris SA.

S-a impus în piață ca un manager abil în a valorifica oportunitățile, dispus să învețe mult și permanent, ca un om perseverent în fața obstacolelor și cu inițiativă în fața provocărilor. Gabriel Sabie se numără printre reprezentanții generației sale de manageri care și-au găsit identitatea întâi ca specialiști, și-au stabilit setul de valori și convingeri, au încredere în cunoștințele și abilitățile lor, au un anumit comportament care le permite să acționeze cu rigurozitate, autodisciplină, dar și cu deschidere către nou, înțelegând rapid schimbările pieței.

Cel mai important pas din evoluția mea profesională a fost alegerea domeniului ingineriei. Științele exacte m-au ajutat enorm în dezvoltarea mea profesională și personală și consider că tot ceea ce a urmat a fost strâns legat de formarea mea din timpul facultății.”

Gabriel Sabie consideră că, indiferent de generație, responsabilităţile şi complexitatea atribuţiilor unei funcţii de manager public sunt determinate, în primul rând, de nivelul profesional deţinut. În opinia domniei-sale, cei care vizează sau își asumă un astfel de rol trebuie să îndeplinească o serie de condiții minimum necesare pentru a reuși:

Vorbim despre capacitatea de a acționa în același ritm cu schimbările, orientarea către rezultate, rezistenţă la factori externi, o personalitate proactivă şi responsabilă, disponibilitate de autoperfecţionare, adaptabilitate și gândire analitică.”

Se raportează la aceste atribute având în vedere responsabilitatea sa. Nu numai cea managerială, ci și cea socială – prin natura serviciilor și volumul mare de beneficiari pe care Salubris SA îi deservește.

În ceea ce privește greutățile pentru care se pregătește, acestea vizează în principal contextul economic actual și deficitul acut de resurse umane.

Pe segmentul nostru de activitate, oamenii calificați se formează, fiind un domeniu oarecum restrâns. Dacă vorbim despre specialiști la modul general, cred că trecem printr-o criză reală: mulți au plecat în străinătate, iar cei care au rămas sunt destul de puțini. Principala problemă a societății este ca toți ne pricepem la tot și suntem specialiști în toate domeniile. O sa evoluăm eficient atunci când fiecare se va ocupa temeinic de domeniul său și va face lucrurile la care se pricepe. Anul 2023 vine cu noi provocări, într-o perioadă marcată de instabilitate economică, schimbări legislative, schimbări în piață. Consider că marile provocări vor fi legate de găsirea forței de muncă și a specialiștilor pe diferite domenii.”

În ansamblul lor, planurile anului 2023 pentru managerul Gabriel Sabie sunt orientate către dezvoltarea companiei, a portofoliului ei de beneficiary în Argeș, dar – mai ales – către ridicarea standardelor de calitate și a rezultatelor în materie de satisfacții pe care societatea le va obține în relația cu partenerii.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cătălin Otobîcu: Ne trebuie mai mulți oameni serioși, cu răbdare în construcție, care nu vor să ardă etape!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Gabriel Sabie