Ionut Moșteanu cere demisia ministrului Câciu după scandalul Antreprenori Babuini

de | 21.07.2022 13:30 | Știri, Județean, Național, Politic

Deputatul USR Ionuț Moșteanu a cerut demiterea lui Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, care a numit antreprenorii români ,,babuini”.

Așa gândește Ministrul Finanțelor despre mediul de afaceri din România.

 

Omul acesta ar trebui zburat imediat din funcție. Nu poți să spui despre oamenii care țin în spate economia că sunt „antreprenori babuini”. Iar apoi mai vii și cu noi taxe pentru a-i face pe mulți să își închidă firmele.

 

Sper ca inclusiv domnul Marcel Ciolacu, care a lucrat în viața lui doar la stat, să înțeleagă că România nu mai poate continua cu Adrian Câciu.

 

Ce încredere pot avea antreprenorii în acest ministru? Ce încredere poate avea mediul de afaceri din România în Guvernul PSD-PNL care, în plină criză a prețurilor, alege să crească taxele? Niciunde în Europa nu se întâmplă asta.

 

USR este singurul partid care respectă antreprenoriatul și îl susține”, a precizat Ionuț Moșteanu.

 

Vă reaminim că în urmă cu câteva zile, în spatiul public, a apărut un mesaj mai vechi a lui Adrian Câciu, mesaj postat pe vremea cand nu era ministru de Finante.

În schimbul de replici de atunci, Câciu a făcut o afirmație extrem de interpretabilă. Ministrul de Finanțe considera majoritatea antreprenorilor ca fiind babuini.

 

Sută la sută din ce câștigă bugetarii se plătește din ce produc privații”, scria un internaut.

 

La această frază AdrianCâciu a răspuns cu următorul mesaj:

Nu din ce produc. Din taxele asupra a ceea ce produc. Taxe care se regăsesc în prețuri și se recuperează prin prețuri.Prețuri care sunt plătite și de privați și de bugetari.Totul se recuperează, totul este în cerc, problema este că dezechilibrul este la modul în care sunt plătiți angajații în privat pentru că noi avem doar 10% antreprenori și restul babuini-antreprenori.”

 

Referitor la acel mesaj, Adrian Câciu a ieșit cu urmatoarele clarificari:

 

Un dialog purtat cu mult timp în urmă pe rețelele sociale, pe vremea când eram un simplu analist economic, este scos din context și folosit azi ca și cum aceasta ar fi poziția mea ca demnitar public.

Adevărul este simplu: ca ministru de finanțe, îi susțin pe toți antreprenorii care își achită corect taxele sî își plătesc cinstit angajații. Tocmai de aceea, ministerul pe care îl reprezint are în derulare 6 programe de sprijin pentru firmele românești, totalizând circa 4 miliarde de euro. Pentru toți ceilalți, care aleg soluția evaziunii fiscale, am toleranță zero.

Nu pot să nu recunosc, însă un fapt: ca analist economic, am folosit deseori termeni de care, astăzi, îmi pare sincer rău.

Îmi cer scuze pentru toate vorbele grele din trecut și sper ca faptele mele, respectiv sprijinul pentru mediul antreprenorial românesc, să fie mai importante decât orice declarație contondentă, indiferent cât de veche ar fi,” a precizat ministrul.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Câciu | Europa | Ionuț Moșteanu

Ultimele articole