A recunoscut că și-a omorât tatăl cu mai multe lovituri de cuțit! Adolescentul de 16 ani – ARESTAT

de | 03.03.2023 13:56 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Județean, Pitești

INFORMAȚII NOI, 4 MARTIE

Potrivit ultimelor informații, minorul care și-a omorât tatăl a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Mihail Diaconescu este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, sub forma agravantă a omorului.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș (…) dispune arestarea preventivă a inculpatului D.M., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, sub forma agravantă a omorului, faptă prev. de art. 199 alin. 1 C.pen. corob. cu art. 188 alin. 1 C.pen., cu aplic. art. 113 alin. 3 C.p., pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 04.03.2023 şi până la data de 02.04.2023 inclusiv”, transmite instanța.

INFORMAȚII NOI, 3 MARTIE, ORA 21:14

Minorul, care era principalul suspect în cazul crimei de la Pitești, și-a recunoscut fapta! Băiatul fost reținut în cursul acestei seri.

Potrivit anchetatorilor, au fost audiați mai mulți martori, inclusiv băiatul, în vârstă de 16 ani şi 6 luni, elev în clasa a X-a la un liceu din Piteşti.

În cursul serii de 03 martie 2023, în urma desfăşurării cercetării la faţa locului, examinării autoturimului victimei, constatărilor medico-legale, audierii mai multor martori precum şi a persoanei bănuite de săvârşirea faptei cercetate (violenţă în familie în varianta agravată a omorului), persoană care a dobândit succesiv calitatea de suspect, apoi inculpat în cauză, s-a dispus de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş reţinerea preventivă a acesteia pentru durata de 24 de ore.
Faţă de victima identificată, inculpatul, în vârstă de 16 ani şi 6 luni, elev în clasa a X-a la un liceu din Piteşti, avea calitatea de fiu”, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

Informații inițiale, 3 martie

Ies la iveală detalii șocante despre crima descoperită, în această dimineață, într-o casă din municipiul Pitești, pe Aleea Căminelor, acolo unde un bărbat de 78 de ani a fost găsit fără viață.

Cea care a anunțat poliția este fosta soție a bătrânului, care locuiește în străinătate. Întoarsă în țară, femeia a vrut să ia legătura cu fiul și fostul ei soț, la care adolescentul locuia. Pentru că vreme de câteva zile nu a reușit să îi contacteze, mama băiatului a sunat la 112.

În noaptea de 02 spre 03 martie a.c., în jurul orei 03.30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești au fost sesizați, de către o femeie, cu privire la faptul că nu poate pătrunde în locuința fostului soț, din municipiul Pitești.

La fața locului s-au deplasat echipajele specializate de pompieri, care au deblocat ușa de acces în locuință, dar și polițiștii, care au pătruns în interior și au găsit trupul unui bărbat, de 78 de ani, decedat de mai mult timp.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, pe trupul bărbatului au fost identificate urme de violență.

Având în vedere faptul că, din primele verificări, există indicii cu privire la o moarte violentă, cercetările au fost preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, împreună cu polițiștii Serviciului Investigații Criminale Argeș”, au transmis polițiștii argeșeni, în această dimineață.

Ajunși la locul cu pricina, polițiștii și pompierii l-au găsit pe bărbatul de 78 de ani mort, întins pe jos, cu urme de violență și înjunghiat. Conform surselor noastre, din primele date se pare că omul avea peste 10 lovituri de cuțit, fiind lăsat într-o baltă de sânge, înfășurat într-un covor.

Așa cum vă informam, principalul suspect în acest caz este chiar fiul bărbatului, un minor de 16 ani. Surse neoficiale spun că adolescentul, copil de bani gata, ar avea probleme cu drogurile.

Victima este un om de afaceri din Pitești. Apropiații spun că își iubea nespus fiul, căruia îi oferea tot ce și-ar fi putut dori. Nu a știut, însă, că în acest fel îi va „hrăni” dependența de droguri. Se pare că băiatul omului primea în permanență bani, cu care cel mai probabil își cumpăra substanțele interzise.

mihai d crima pitesti - A recunoscut că și-a omorât tatăl cu mai multe lovituri de cuțit! Adolescentul de 16 ani - ARESTAT

Foto Facebook

Mai mult, minorul ar fi implicat într-o rețea de traficanți de droguri care distribuie o substanță periculoasă, ce creează dependență puternică. Acest drog este foarte greu de depistat în organism, deoarece nu iese la analizele de sânge. Prin urmare, pe fir a intrat DCCO (Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate), care investighează cazul.

Ar fi organizat petreceri cu tatăl mort în casă

Între timp, polițiștii au descoperit și mașina bărbatului ucis, undeva într-un cartier din Pitești, într-o parcare unde se adună de obicei tinerii teribiliști.

Martorii spun că au sesizat mașina respectivă seara trecută, însă nu se știe cum a ajuns acolo.

De asemenea, după descoperirerea crimei, a fost găsit și băiatul de 16 ani. El a ajuns la Spitalul de Pediatrie, având simptome asemănătoare sevrajului. Adolescentul a fost testat, însă nu a ieșit pozitiv la droguri.

Mai mult, printre suspecți s-ar afla și traficanții de droguri de la care băiatul procura substanțele.

Tânărul a ajuns la audieri. Anchetatorii verifică și altă pistă, consumul și traficul de droguri, având în vedere faptul că la adresa unde a fost găsit bărbatul mort au fost percheziții în urma unor sesizări privind consumul de stupefiante.

În casa în care a avut loc crima, mascații au intervenit în urmă cu câteva luni, după ce tatăl unei fete de 14 ani ar fi anunțat autoritățile, disperat, spunând că fiica lui se află într-un anturaj dubios, cu alți tineri care se drogau. Acest caz a fost făcut public, la vremea respectivă, într-o publicație din Argeș (vezi aici).

De asemenea, polițiștii mai iau în calcul varianta conform căreia, fiul bărbatului ar fi organizat petreceri tatăl mort în casă, deoarece în locuința respectivă în care a fost găsit bărbatul mort se țineau frecvent petreceri. Bărbatul nu a fost văzut de duminică (ar fi posibil să fi fost omorât atunci), astfel anchetatorii nu exclud această variantă.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Crimă în Pitești: Fiul de 16 ani al bărbatului găsit mort – principalul suspect

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole