ITM Argeș a verificat șantierul de execuție al autostrăzii Pitești-Sibiu

de | 26.05.2022 14:40 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

ITM Argeș a început verificările care au loc în cadrul Campaniei Naționale privind modul de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în domeniul construcțiilor.

În aproape o lună de zile, în perioada aprilie-mai 2022, inspectorii ITM au efectuat 30 de controale pe toată raza județului Argeș, inclusiv la șantierul de execuție autostrada PITEȘTI –SIBIU, SECTIUNEA PITEȘTI –CURTEA DE ARGEȘ.

În urma verificărilor, au fost constatate mai multe nereguli la 15 dintre aceste unități, fiind aplicate amenzi usturătoare. Mai mult, unul dintre angajatori s-a ales cu sistarea funcționării echipamentului de muncă.

Amenzile au fost în valoare de 36.000 de lei, iar principalele nereguli descoperite au fost:

• Echipamentele de muncă sunt utilizate, fără sisteme de protecţie colectivă, fără balustradele solide (suficient de înalte şi având cel puţin o bordură, o mână curentă şi protecţie intermediară), fără platforme sau plase de prindere, suficient de solide pentru a împiedica/opri căderile de la înălţime;
• Lucrătorii nu utilizează echipamentele individuale de protecţie corespunzătoare (centuri de siguranţă sau alte mijloace de ancorare, căşti, bocanci);
• În multe cazuri, platformele de lucru, pasarelele şi scările schelelor sunt dimensionate și construite astfel încât prezintă riscuri de accidentare în timpul utilizării”, a transmis conducerea ITM Argeș.

Aceste acțiuni vor continua până la finalul lunii noiembrie.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ITM se duce peste constructori! Sesiunea de controale a început și ține încă 8 luni!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: autostrada Pitești Sibiu | ITM Arges

Ultimele articole