ITM Argeș s-a dus peste constructori! 27 de sancțiuni aplicate de aceștia!

de | 05.07.2022 16:47 | Știri, Eveniment, Județean

ITM Argeș a desfășurat controale în perioada 01.04-30.06.2022 în cadrul Campaniei Naționale pentru a se asigura faptul că sunt respectate cerințele minime de securitate și sănătate în domeniul construcţiilor.

Astfel, în decursul acestor zile au fost efectuate 41 controale în unități din județul Argeș. În urma controalelor, ITM Argeș a aplicat un număr de 27 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de 69000 lei. Unui angajator i-a fost încetată funcționarea echipamentului de muncă ca urmare a nerespectării normeor.

WhatsApp Image 2022 07 01 at 10.20.03 e1657028785923 - ITM Argeș s-a dus peste constructori! 27 de sancțiuni aplicate de aceștia!

Amenzile aplicate au survenit în urma nerespectării regulilor vizate:

-Echipamentele de muncă sunt utilizate, fără sisteme de protecţie colectivă, fără balustradele solide (suficient de înalte şi având cel puţin o bordură, o mână curentă şi protecţie intermediară), fără platforme sau plase de prindere, suficient de solide pentru a împiedica/opri căderile de la înălţime;

-Nerespectarea prevederilor legale privind instruirea lucrătorilor;

-Neîngrădirea si delimitarea zonelor periculoase;

-Nerealizare semnalizare de securitate si sănătate în muncă;

-Lucrătorii nu utilizează echipamentele individuale de protecţie corespunzătoare (centuri de siguranţă sau alte mijloace de ancorare, căşti, bocanci)

-În multe cazuri, platformele de lucru, pasarelele şi scările schelelor sunt dimensionate și construite astfel încât prezintă riscuri de accidentare în timpul utilizării.

Aceste controale vor avea loc până la sfârșitul lunii noiembrie a anului curent.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Estera Stămoiu: „Resursele Umane, o prioritate majoră asumată pentru un sistem de sănătate performant”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ITM

Ultimele articole