Elena Lasconi învinovățește prefectura județului Argeș pentru lucrările de reabilitare ale bulevardului central din Câmpulung!

de | 05.07.2022 17:38 | Știri, Administrație, Județean

Prefectul județului Argeș a atacat în instanță autorizația pentru lucrările de reabilitare ale unui bulevarad din Câmpulung. Astfel, Elena Lasconi, actualul primar al municipiului Câmpulung din judeţul Argeş, a anunțat, că din această cauză, este nevoită să țină audienţe cu cetăţenii pe bulevardul cu lucrări oprite, scrie ziare.com.

Oamenii trebuie să ştie de ce astăzi nu au bulevard modern, ca afară, pe care să se plimbe, în condiţiile în care lucrările de reabilitare demarate de Elena Lasconi, alături de o echipă de specialişti, urmau să fie finalizate luna asta”, a anunțat  USR.

USR a făcut anunțul privind întâlnirile cu cetățenii, marți, pe pagina oficială de Facebook!

În semn de protest faţă de blocarea lucrărilor pe bulevardul Pardon de către prefectul PNL din Argeş, primarul Elena Lasconi va ţine toate întâlnirile cu oamenii chiar pe bulevard. Prefectul judeţului Argeş (PNL) a atacat în justiţie autorizaţia de construcţie eliberată de fostul primar (PSD) pentru lucrările de pe bulevard, acţiune ce are ca efect suspendarea lucrărilor, pentru o perioadă de foarte multe luni, posibil ani. Oamenii trebuie să ştie de ce astăzi nu au bulevard modern, ca afară, pe care să se plimbe, în condiţiile în care lucrările de reabilitare demarate de Elena Lasconi, alături de o echipă de specialişti, urmau să fie finalizate luna asta”, adaugă USR.

 

Prefectul ştia. I-am spus personal. S-a grăbit să ne dea în judecată în condiţiile în care avea o jumătate de an la dispoziţie conform legii. Mai mult, în calitatea sa de prefect este şi mediator. Ştiind că e vorba de un proiect prioritate zero pentru Câmpulung nu a făcut niciun efort de a pune la aceeaşi masă părţile implicate. Este vorba de rea credinţă şi mârşăvii politice iar cei care pierd sunt întotdeauna oamenii”, a precizat Elena Lasconi.

De asemenea, Radu Perianu, prefectul de Argeş, a făcut un anunţ în luna mai în care a precizat faptul că a atacat în contencios administrativ autorizaţia de construire care stă la baza lucrărilor. Acesta a făcut demersul după ce mai multe controale autorizate ale Inspectoratului de Stat în Construcţii au prezentat nereguli cu privire la eliberarea documentaţiei legale.

Acesta a dat mai multe detalii cu privire la neregulile din certificatul de urbanism, susținând faptul că acesta conţine date eronate şi incomplete. De asemenea, nu au fost solicitate avize sau acorduri ”necesare şi obligatorii pentru acest tip de lucrări” din partea Ministerului Culturii prin Direcţiile Judeţene de Cultură. Zona respectivă fiind una protejată.

Noi, ca cetăţeni, suntem egali in faţa legii, indiferent de poziţia socială, publică sau politică. Dacă un om construieşte o casă fără autorizaţie, i se cere să intre în legalitate. Dacă nu face asta, casa este demolată!”, a precizat prefectul județului Argeş.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Câmpulung | Elena Lasconi | PNL