Iulian Călin: Portretul unui manager de bună-credință pentru locuitorii din Ștefănești

de | 09.04.2024 17:45 | Din ediția tipărită, Politic, Ștefănești

Tânăr, cu un istoric profesional solid în spate, aflat la prima candidatură și dedicat comunității din care face parte, Iulian Călin s-a încadrat perfect în conceptul de candidat pe care Partidul Național Liberal mizează pentru primăriile din mediul urban argeșean.

Desemnat pentru a intra în competiția electorală pentru Primăria Ștefănești, Iulian Călin este om al locului și își propune să aducă plusvaloare în comunitatea în care s-a dezvoltat și pentru care are planuri ambițioase pe mai departe.

Absolvent al Facultății de Kinetoterapie din Pitești, Iulian Călin are o carieră solidă în domeniul sportului și al arbitrajului, activând în acest domeniu încă de la vârsta de 17 ani. De șase ani face parte din Asociația Județeană de Fotbal Argeș, fiind și vicepreședintele Comisiei de Arbitri și Observatori Argeș. Din 2008 este parte din lotul divizionar de arbitri, iar de 10 sezoane este arbitru în prima ligă, unde declară că a ajuns prin muncă și perseverență, parcurgând etapă cu etapă.

La vârsta de 37 de ani, este căsătorit de 10 ani și este tatăl unei fetițe în vârstă de 8 ani.

”Soția m-a susținut întotdeauna în fiecare proiect și mă susține și acum. Mi-a spus să mă gândesc bine, că are încredere în orice decizie iau și că mă sprijină în tot ceea ce fac. Am o familie frumoasă, fericită”, povestește, cu zâmbetul pe buze, tânărul candidat.

Este caracterizat de energia și ambițiile specifice generației sale, fiind mereu focusat pe rezultate și luând extrem de în serios competiția pentru administrația locală. Vorbește zilnic cu oamenii, încercând să le înțeleagă cât mai corect nevoile și să îi convingă, la rândul lui, de bunele intenții care îi caracterizează demersul.

Sursă foto:  ediția tipărită. Sursă foto:  ediția tipărită. Sursă foto:  ediția tipărită. Sursă foto:  ediția tipărită. Sursă foto:  ediția tipărită. Sursă foto:  ediția tipărită.

Un om apolitic care nu a mai vrut să stea deoparte

Pasul către politică l-a făcut în urmă cu aproximativ un an și jumătate, în urma unor discuții cu niște prieteni care activau deja în acest domeniu. S-a regăsit în valorile Partidului Național Liberal, bazându-se pe susținerea necondiționată a echipei din care face parte. „Nu am avut din start intenția de a candida la Primărie, dar lucrurile au venit natural, în urma unor discuții cu doamna ministru Alina Gorghiu. Eram apolitic, nu avusesem tangențe foarte multe cu acest mediu, dar eu fiind din Orașul Brătienilor – leagănul liberalismului, nu aveam ce alt partid să aleg. Candidatura la Primăria unui oraș ca Ștefănești, cu aproximativ 17.000 de locuitori, este o responsabilitate enormă”, declară Iulian Călin.

Consideră că ar trebui susținut și votat ca primar al orașului natal, pentru că are curajul necesar pentru a intra în lupta electorală, este corect, echidistant, integru și un lider de echipă, transpunând aceste calități nu numai pe terenul de sport, ci și în modul de a gestiona administrația locală.

Sursă foto:  ediția tipărită.

”Îmi doresc să fiu un bun manager pentru locuitorii din Ștefănești. Am atuul notorietății, deoarece tinerii de vârsta mea mă cunosc, pentru că mă văd la televizor, la meciuri. Cel mai important este că vin cu o viziune nouă legată de administrația locală, iar – pentru mine – fiecare cetățean contează. Am lângă mine o echipă de profesioniști, iar munca în echipă, atragerea de fonduri europene, deschiderea și dialogul sunt principalele repere după care mă voi ghida”, mărturisește candidatul PNL la Primăria Ștefănești.

Reacțiile oamenilor, cel mai bun radar

Reacțiile oamenilor sunt însă cel mai bun radar, iar Iulian Călin spune că cetățenii au fost plăcut surprinși de candidatura unui tânăr, care să gestioneze administrația locală într-un mod diferit. „Inițial, oamenii nu credeau și mă întrebau dacă într-adevăr voi candida. Vreau să merg și să discut cu fiecare locuitor, pentru că scopul meu este să fiu alături de oameni până la capăt”, spune Iulian Călin.

Conectat la nevoile reale ale comunității

 

Întorcându-și privirea către nevoile comunității din care face parte, tânărul candidat povestește că, în Ștefănești, sunt zone fără apă și canalizare, inclusiv cea în care el locuiește. Orașul are însă un potențial foarte mare, iar pe strada Sticlelor ar putea fi construit primul parc industrial al județului Argeș, care ar genera locuri de muncă atât pentru Ștefănești, cât și pentru Pitești.

Iulian Călin spune că în orașul natal se simte nevoia unei creșe și a unei grădinițe cu program prelungit, a unui loc de joacă. De asemenea, o sală de sport, un club sportiv sau anveloparea blocurilor se numără printre proiectele prioritare pentru programul său de guvernare locală.

Sursă foto:  ediția tipărită.

”Toți cetățenii din Ștefănești trebuie să beneficieze de facilitățile de bază! În următorii 4 ani, îmi propun ca toate gospodăriile să aibă apă curentă, canalizare și gaze naturale – 3 facilități de bază pentru un nivel de trai european. Este timpul să facem ceva pentru orașul nostru, pentru că știu că merită mai mult. Am călătorit în toată Europa și am văzut multe locuri frumoase, dar nicăieri nu m-am simțit acasă. Aici este locul unde m-am născut și crescut, unde am legat prietenii și am creat amintiri prețioase.

Candidez la Primărie, fiindcă știu că pot face schimbările de care orașul nostru are nevoie. Este timpul pentru o nouă viziune și o nouă energie în administrație, una care să pună interesul cetățenilor în fruntea listei de priorități.”, detaliază tânărul candidat PNL viziunea sa despre un viitor mandat la comanda administrației locale din Ștefănești.

Sursă foto:  ediția tipărită.

Material realizat de redacția Ancheta. 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Antreprenorul Mihai Coteț – singura alternativă a dreptei pentru Primăria Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Iulian Călin | PNL Argeș | Ștefănești