Antreprenorul Mihai Coteț – singura alternativă a dreptei pentru Primăria Pitești

de | 09.04.2024 12:10 | Pitești, Din ediția tipărită, Politic

Antreprenorul Mihai Coteț este ceea ce s-ar putea numi un cetățean implicat în politică. A făcut pasul într-un moment care are legătură cu viața propriei familii. Copiii săi, proaspăt absolvenți de liceu cu medii aproape de 10, i-au spus că vor urma o facultate, dar… nu se vor întoarce într-un Pitești care nu oferă tinerelor generații perspective pentru o carieră decentă. Mai mult, consideră omul de afaceri, Piteștiul este departe de a asigura un standard de viață și servicii publice la nivelul altor orașe din România care, până mai ieri, se aflau cu mult, ca dezvoltare economică, sub ”patria Dacia”. În cei patru ani de consilier local, Mihai Coteț a luat cunoștință cu modul de administrație actual, pe care îl consideră rupt de nevoile stringente ale cetățenilor, lipsit de transparență și îndelung exersat în risipa banului public. Are încredere însă  că piteștenii au realizat că ”nu poți avea pretenția să schimbi ceva în orașul tău, dacă de 30 de ani votezi același lucru”.

Ce caută în politică un om de afaceri?

Sursă foto: Facebook Mihai Cotet.

”Ce ar trebui să caute orice român de bună-credință, sătul să asiste la falimentul unei clase politice și administrative profund viciate.”, spune Mihai Coteț și adaugă: ”Când copiii îți spun că nu vor să rămână în orașul lor, pentru că nu au nicio perspectivă în Pitești, devine clar că este și vina ta că ai permis să se ajungă aici. Nu aș fi intrat în politică dacă nu aș fi constatat că acesta este singurul instrument eficient prin intermediul căruia poți să influențezi în bine viața comunității și a oamenilor ei. Cum să nu conteze politica și, mai ales, cine face politică, dacă, în trei decenii, Piteștiul – unul dintre cele mai dezvoltate orașe din punct de vedere economic din România – a ajuns unul mediocru din toate punctele de vedere?

Generație după generație, am pierdut populația unui oraș cât Mioveniul. Copiii și nepoții nu ne vor rămâne alături, ne vom bucura de ei mai mult privindu-i pe ecranul telefonului. Am ajuns un oraș îmbătrânit, fără perspective, fără măcar un plan pentru viitorii 10-20 de ani. Mergem în derivă girând, mandat după mandat, aceiași incompetenți, aceiași corupți, aceiași oameni imorali și lipsiți de scrupule. În ultimii 30 și ceva de ani nu au făcut decât să se rotească în scaune, atât și nimic mai mult. Dacă le iei carnetul de partid din CV,  nu mai rămâne mare lucru din niciunul dintre cei care au condus și conduc destinele acestui oraș. Așa stând lucrurile, a sta deoparte a ajuns echivalent cu a deveni complice.”

Coteț s-a aflat printre oameni, luând la pas cartierele orașului. Asta i-a insuflat și mai mult curaj, realizând că mulți piteșteni văd lucrurile așa cum le vede și el și își doresc schimbarea.

”Din fericire, în acești ultimi ani în care am ales să mă implic mult mai activ în viața comunității, am întâlnit și cunoscut oameni care gândesc la fel. Nu sunt singur, la fel cum nici voi nu sunteți singuri. Dacă ne vom da mâna și vom fi uniți pentru orașul nostru, vom fi de neoprit.”, a declarat antreprenorul liberal.

De ce l-ar vota piteștenii care își doresc schimbarea pe Mihai Coteț?

De ce l-ar vota pe el piteștenii care doresc schimbarea și nu un alt candidat? Mihai Coteț spune că, pentru a lua o decizie, un cetățean ar trebui să se intereseze mai întâi cu privire la ce rămâne dintr-un om implicat în politică după ce ai… scuturat partidul din CV-ul său.

Sursă foto: Facebook Mihai Cotet.

”Eu sunt antreprenor de peste 20 de ani. Am crescut o dată cu businessul meu, pe care l-am demarat la puțin timp după ce am terminat facultatea. Radical Zero este cartea mea de vizită. Ce spune despre mine? Spune că poți avea succes în afaceri și fără să dai tunuri pe mână cu statul și că te poți impune pe piață, ca brand de referință, dacă muncești, ai competențe manageriale și știi să faci și să ții alături de tine o echipă. Asta voi face și dacă voi ajunge primar: voi aplica principiile din zona de business în administrația locală, pentru că e nevoie de cineva căruia îi pasă de cum este cheltuit banul public, dar și de modul în care performează echipa.”

Un alt argument oferit de Mihai Coteț este că, în cei patru ani, a dovedit că a fost, alături de cei trei colegi din Consiliul Local – Răzvan Șerbănoiu, Sorin Apostoliceanu și Cătălina Dumitrașcu – singura opoziție la administrația PSD.

”Fără falsă modestie, dreapta nu are decât o singură alternativă la Primăria Pitești, în persoana mea. Alianța formată în jurul USR vine cu parlamentarul Ionuț Moșteanu cu care am discutat personal să-mi ofere susținerea, ca să avem șansa de a scăpa Piteștiul de PSD. A declinat oferta, la fel cum conducerea USR Argeș a ales să nu răspundă. Eu trăiesc aici cu familia mea, nu la București, și-mi pasă dacă orașul acesta mai pierde alți patru ani valoroși pentru viața unei comunități. Cred  însă că masa tăcută a useriștilor care doresc binele Piteștiului înțelege și îi pasă de ce se întâmplă cu acest oraș și îmi va acorda votul.”, a mai declarat Mihai Coteț.

Omul de afaceri are un mesaj și pentru electoratul PSD: „Respect doctrina politică a oricărui cetățean și toți cetățenii trebuie reprezentați de primarul lor. Orașul însă  nu are culoare politică, viața de zi cu zi nu are culoare politică. Te uiți la om, vezi ce a făcut în viața sa, vezi ce a făcut în mandatul său și votezi în consecință. Nu e bun, altul la rând, și tot așa până când Piteștiul va avea un primar de ispravă. Orașul nu mai trebuie niciodată lăsat pe voia întâmplării, pentru că asta va însemna și alte generații care vor pleca de lângă noi. Vom rămâne un oraș îmbătrânit și ne vom bucura de copii și nepoței doar prin intermediul ecranelor.”

”Înainte de a presupune ce credeți că pot sau că nu pot, puneți-mă la treabă!”

Omul de afaceri piteștean este conștient că lumea este sătulă de promisiuni, însă ieșirea din cercul vicios nu se poate face decât prin ieșirea la vot.

Sursă foto: Facebook Mihai Cotet.

”Primarii de până acum au câștigat cu o mână de voturi, pe fondul unei prezențe scăzute. Mașinăria de partid s-a activat, iar mașinăria de vot a livrat scorul la alegeri. Speranța mea este în mâinile acestei majorități tăcute și sătule de atâtea minciuni. Este speranța într-un viitor frumos aici, în orașul nostru. Cum să nu se poată și la Pitești, când alte administrații de dreapta au demonstrat câte se pot face?! Un nou început nu se poate face decât cu o administrație nouă. Înainte de a presupune ce credeți că pot sau că nu pot, puneți-mă la treabă, împreună cu echipa mea!”- este îndemnul liberalului Mihai Coteț către piteșteni. 

Singurul program de guvernare locală al Piteștiului, lansat de Mihai Coteț

Recent, Mihai Coteț a lansat programul de guvernare locală pe care toți cetățenii îl pot consulta pe site-ul www.mihaicoteț.ro. Este singurul document de acest gen pe care l-a avut Piteștiul în ultimii 30 de ani și conține soluțiile și modul de acțiune pe care omul de afaceri îl propune cetățenilor. Programul de guvernare pleacă de la o analiză complexă a situației în care se află Piteștiul după trei decenii de administrație PSD și vine cu soluții concrete, de la reforma administrativă a tuturor societăților din subordinea Primăriei Pitești și până la priorități ale orașului și implicarea cetățenilor în actul de administrație.

Material realizat de redacția Ancheta.

Sursă foto: ediția tipărită și Facebook Mihai Cotet.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Președinta Casei Naționale de Asigurări de Sănătate vine în Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mihai Coteț | PNL Argeș