Jandarmii argeșeni, salvatori în timpul liber!

de | 18.01.2024 18:07 | Județean, Lifestyle

Pasiunea pentru meserie, dar și spiritul civic de care dau dovada jandarmii, ori de câte ori au ocazia l-au făcut pe unul dintre jandarmii argeșeni, sa se afle în mijlocul unei situații de urgență, chiar dacă nu se afla la serviciu.

Sâmbătă, 13 ianuarie, jandarmul se afla în timpul liber și mergea către munte cu familia. Aflându-se în trafic, pe raza comunei Dâmbovicioara, a fost martorul unui accident rutier, în care o mașină s-a răsturnat și a căzut într-o râpă adâncă.

Fără să stea pe gânduri, a coborât în râpă, unde a acordat primul-ajutor victimei, până la sosirea ambulanței, în timp ce familia acestuia a sunat la 112.

𝙎𝙥𝙞𝙧𝙞𝙩𝙪𝙡 𝙘𝙞𝙫𝙞𝙘 𝙣𝙪 𝙖𝙧 𝙩𝙧𝙚𝙗𝙪𝙞 𝙨𝙖̆ 𝙧𝙚𝙥𝙧𝙚𝙯𝙞𝙣𝙩𝙚 𝙤 𝙘𝙖𝙡𝙞𝙩𝙖𝙩𝙚, 𝙘𝙞 𝙖𝙧 𝙩𝙧𝙚𝙗𝙪𝙞 𝙨𝙖̆ 𝙨𝙚 𝙧𝙚𝙜𝙖̆𝙨𝙚𝙖𝙨𝙘𝙖̆ 𝙞̂𝙣 𝙛𝙞𝙚𝙘𝙖𝙧𝙚 𝙙𝙞𝙣𝙩𝙧𝙚 𝙣𝙤𝙞!

În mai puțin de o săptămână, trei dintre colegii noștri au fost martorii a două accidente rutiere cu victime încarcerate.

Primul dintre ei se afla în timpul liber și mergea către munte cu familia, sâmbătă, 13 ianuarie. În fața lor, o mașină s-a răsturnat și a căzut într-o râpă adâncă, pe raza comunei Dâmbovicioara. Colegul nostru nu a stat pe gânduri și a coborât în râpă, unde a acordat primul-ajutor victimei, până la sosirea ambulanței, în timp ce familia acestuia a sunat la 112.”, transmite Jandarmeria Argeș

Astăzi, 18 ianuarie, alți doi jandarmi au dat dovadă de spirit civic. Aflați în timpul serviciului, cei doi au văzut o mașină răsturnată pe un bulevard din Pitești și, fără să stea pe gânduri, au oprit pentru a acorda primul-ajutor victimei încarcerate. De asemenea, au solicitat prezența unui echipaj medical prin apel la 112.

Din fericire, victimele ambelor accidente au suferit răni minore, alegându-se doar cu o sperietură. Și tot din fericire, colegii noștri sunt specializați în acordarea de prim-ajutor.

𝙋𝙡𝙩.𝙖𝙙𝙟.𝙨̦𝙚𝙛 𝙐𝙣𝙜𝙪𝙧𝙚𝙖𝙣𝙪 𝙂𝙝𝙚𝙤𝙧𝙜𝙝𝙚, 𝙥𝙡𝙩. 𝙈𝙪𝙘𝙚𝙣𝙞𝙘 𝙑𝙡𝙖̆𝙙𝙪𝙩̦ 𝙨̦𝙞 𝙥𝙡𝙩.𝙖𝙙𝙟.𝙨̦𝙚𝙛 𝙏𝙪𝙙𝙤𝙧 𝙇𝙪𝙘𝙞𝙖𝙣, 𝙣𝙚 𝙢𝙖̂𝙣𝙙𝙧𝙞𝙢 𝙘𝙪 𝙫𝙤𝙞!”, adaugă Jandarmeria Argeș

Jandarmii argeșeni sfătuiesc cetățenii să nu rămână indiferenți dacă sunt martorii unor astfel de situații, deoarece câteva secunde pot face diferența între viață și moarte.

Sursă foto: Jandarmeria Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Zi neagră! S-a stins din viață medicul Gabriela Oncescu!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IJJ Argeș