Primăria Capitalei a aprobat protestul transportatorilor și fermierilor

de | 18.01.2024 19:00 | Național, Eveniment

Primăria Capitalei a dat aviz favorabil pentru organizarea protestelor fermierilor și transportatorilor în Piața Constituției. Protestatarii își vor striga nemulțumirile duminică, luni și marți.

Am aprobat un protest care nu va afecta traficul din Bucureşti. Acesta va avea loc duminică, luni şi marţi în parcarea din Piaţa Constituţiei”, a transmis, joi, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Astfel, vor fi lăsate să intre în Bucureşti, 100 de tractoare și 100 de capete tractor de tir. De asemenea, vor putea participa la proteste 5.000 de persoane.

Manifestațiile din Piaţa Constituţiei vor avea loc în zilele de duminică (21 ianuarie), luni (22 ianuarie) și marți (23 ianuarie).

Anterior, primarul general al Capitalei a respins cererea protestatarilor pentru că „nu era rezonabilă”. Fermierii și transportatorii ar fi vrut să ocupe, de vineri până luni, cu 15.000 de vehicule, Piaţa Victoriei, lucru care ar fi dus la blocarea traficului în București, relatează digi24.ro

Edilul a menționat că cererea de protest în Piața Victoriei a fost respinsă pentru că s-ar fi blocat total trecerea pe Calea Victoriei și pe bulevardele adiacente.

A noua zi de protest

Fermierii şi transportatorii au protestat, astăzi, în mai multe zone din ţară, pentru a noua zi consecutiv, iar traficul rutier a fost blocat în mai multe orașe din România.

Au fost probleme pe centura Capitalei, dar și la Vama Siret și Vama Halmeu, de la frontiera cu Ucraina.

De asemenea, circulația a avut de suferit și în județul Suceava, la Vama Siret, și în Afumați, Ilfov, conform Centrului Infotrafic.

Foto descriptiv: tym.word

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Jandarmii argeșeni, salvatori în timpul liber!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Nicușor Dan

Ultimele articole