Jandarmii argeșeni i-au vizitat pe elevii din județul Argeș!

de | 27.04.2023 17:30 | Știri, Eveniment, Județean

În cadrul programelor ”Școala Altfel” și ”Săptămâna verde”, în perioada 26-27 aprilie, jandarmii argeșeni i-au vizitat pe elevii din cadrul Școlii Ion Pillat și al Școlii Mircea cel Bătrân din Pitești.

Colegii noștri au discutat cu elevii și le-au prezentat informații despre meseria de jandarm, despre principalele misiuni ale Jandarmeriei, iar cei mici au urmărit curioși fiecare detaliu despre mijloacele din dotare.”, transmite IJJ Argeș.

De asemenea, jandarmii argeșeni au desfășurat activități informativ-preventive și interactive pentru conștientizarea elevilor asupra evitarea situațiilor de a deveni victime ale faptelor antisociale și le-au vorbit despre consecințele pe care le pot avea aceste fapte asupra lor.

Spre bucuria copiilor, aceștia au putut testa materialele utilizate în misiuni și tehnica din dotare. Elevii au rămas cu amintiri imortalizate în fotografii, iar baloanele, stegulețele și bucuria celor mici au făcut ca ”Săptămâna Altfel” și ”Săptămâna verde” să fie una cu multe zâmbete și informații utile.

Aceste întâlniri urmăresc, în special, prevenirea delincvenței juvenile, dar și încurajarea dialogului în vederea identificării principalelor probleme cu care se confruntă elevii în mediul școlar, social sau familial.

Jandarmii argeșeni sunt preocupați în permanență de siguranța școlară, astfel că activitățile vor continua și în perioada următoare, precum și pe parcursul întregului an școlar, în instituții de învățământ de pe raza județului Argeș.”, a mai informat IJJ Argeș.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident între două mașini în Câmpulung! Intervine SMURD!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: