anchetaonline.ro

Jandarmii argeșeni i-au vizitat pe elevii din județul Argeș!

de | 24.03.2023 08:54 | Știri, Eveniment, Județean

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș au fost alături, în perioada 01-23 martie 2023, de elevii școlilor pentru a continua seria activităților informativ –preventive.

ijj arges - Jandarmii argeșeni i-au vizitat pe elevii din județul Argeș!

Astfel, în cadrul Proiectului ”Prevenirea delincvenței juvenile”, al Proiectului Județean Alternative la Violență – Tu Alegi!, dar și în cadrul Parteneriatului Educațional Local al UAT Oraș Mioveni, jandarmii împreună cu părțile implicate în proiecte au desfășurat mai multe activități preventive.

La activități au participat aproximativ 600 de elevi din cadrul unităților de învățământ: Colegiul Național Alexandru Odobescu, Colegiul Economic Maria Teiuleanu, Școala Gimnazială Nicolae Iorga, Colegiul Tehnologic Armand Călinescu, Colegiul Național Alexandru Odobescu, Școala Gimnazială Băiculești, Liceul Tehnologic de Construcții Mașini Mioveni, Școala Gimnazială Liviu Rebreanu Mioveni, Școala Gimnazială George Topârceanu Mioveni, Seminarul Teologic Ortodox ”Neagoe Vodă Basarab”Curtea de Argeș au primit vizita jandarmilor argeșeni împreună cu specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog – Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Argeș, ai Inspectoratului de Poliție Județean Argeș – Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Argeș și psihologi din cadrul proiectelor.

ijj argess - Jandarmii argeșeni i-au vizitat pe elevii din județul Argeș!

În cadrul acestor activități au fost prezenți și specialiști ce le-au vorbit elevilor despre aspecte referitoare la normele de conviețuire socială, ce trebuie făcut pentru a nu deveni victime ale faptelor antisociale, dar și despre consecințele pe care le pot avea aceste fapte asupra lor.

Totodată, le-au fost prezentate diferite aspecte referitoare la bullying și la pericolele care se pot ascunde în spatele rețelelor de socializare, atât de populare în rândul tinerilor.

Aceste întâlniri urmăresc, în special, reducerea violenței școlare, dar și încurajarea dialogului în vederea identificării principalelor probleme cu care se confruntă elevii în mediul școlar, social sau familial.

Jandarmii din Argeș au în vedere în permanență de siguranța școlară, astfel că activitățile vor continua și în perioada următoare, precum și pe parcursul întregului an școlar, în instituții de învățământ de pe raza județului Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident rutier în Costești! A fost avariată o conductă de gaze!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: