anchetaonline.ro

(Video) A fost implementat proiectul „Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public din Pitești”

de | 24.03.2023 09:25 | Știri, Administrație, Județean, Pitești

Vești noi pentru piteșteni! A fost implementat proiectul „Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public din Pitești” prin care se dorește modernizarea și eficientizarea iluminatului public în municipiul nostru.
Municipiul Pitești, în calitate de Beneficiar, a implementat proiectul „Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public din Pitești”, care a urmărit modernizarea și eficientizarea iluminatului public în municipiul Pitești, prin înlocuirea a 1143 aparate de iluminat, ce aveau un consum ridicat de energie electrică, cu aparate de iluminat cu tehnologie LED în vederea respectării reglementărilor în vigoare și prin implementarea unui sistem inteligent de telegestiune, care permite reglarea fluxului luminos”, precizează municipalitatea.

Finanțarea proiectului a fost posibilă cu sprijinul granturilor acordate de Norvegia, prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021, în cadrul „Programului pentru Energie în România”, Domeniu de interes: Eficiență energetică iar valoarea totală a grantului aprobat a fost de 1.055.600 euro.

Valoarea totală a grantului aprobat a fost de 1.055.600 euro, acoperind 85% din costurile totale estimate ale proiectului, în valoare de 1.241.939 euro. Contribuția proprie a municipiului la acest proiect a fost de 186.339 euro, reprezentând 15% din valoarea contractului.”
De precizat faptul că acest proiect a fost implementat în perioada februarie 2021 – decembrie 2022.
Gentea Pitești proiectul
Primarului Cristian Gentea a precizat de asemenea că acest proiect este unul de mare utilitate publică.
Citește articolele pe același subiecte: Pitești
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: