Judecătoarea Andreea Tabacu de la Curtea de Apel Piteşti se pensionează

de | 25.05.2024 12:30 | Din ediția tipărită, Lifestyle, Pitești

Final de carieră în magistratură pentru unul dintre cei mai apreciaţi şi cunoscuţi judecători argeşeni. Judecătoarea Andreea-Elena Tabacu şi-a depus cererea de pensionare, solicitarea sa fiind  supusă aprobării Secţiei pentru judecători din Cadrul Consiliului Superior al Magistraturii în şedinţa de săptămâna aceasta.

În vârstă de 49 de ani, pe care îi împlineşte în toamnă, judecătoarea Andreea-Elena Tabacu este absolventă a Colegiului Naţional „I.C.Brătianu” şi a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti, având de asemenea două stagii de pregătire la Universitatea Paris XII Val de Marne, din Franţa. După absolvirea studiilor juridice, a fost vreme de şase ani avocat în Baroul Argeş, profesie pentru care şi-a dat definitivatul în anul 2000, obţinând locul I pe ţară şi Diploma „Andrei Rădulescu pentru tineri jurişti” din partea Uniunii Naţionale a Juriştilor. Din 2004 este judecător, promovând treptat de la Judecătoria Piteşti la Tribunalul Argeş şi în cele din urmă la Curtea de Apel Piteşti.

În paralel cu activitatea de magistrat, Andreea Tabacu este şi un apreciat cadru didactic, predând dreptul la Universitatea din Piteşti încă din 1998, de când a terminat facultatea. Este, de asemenea, autoare a sute de cărţi, articole şi studii de specialitate.

În prezent judecătoare la Secţia a II-a Civilă, de contencios administrativ şi fiscal din cadrul Curţii de Apel Piteşti, Andreea Tabacu aşteaptă decizia CSM, iar dacă aceasta este favorabilă, propunerea de eliberare din funcţie prin pensionare va fi înaintată preşedintelui României.

Marţi, 21 mai, „Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcție, prin pensionare, a doamnei TABACU ANDREEA-ELENA, judecător la Curtea de Apel Pitești”, decizia fiind luată cu unanimitate de voturi.

Sursa foto: universuljuridic.ro

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Argeşeanca Diana Tămagă – numită şefă de secţie la Înalta Curte!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole