Argeşeanca Diana Tămagă – numită şefă de secţie la Înalta Curte!

de | 02.04.2024 07:30 | Din ediția tipărită, Lifestyle

Fiica fostului senator PSD de Argeş ConstantinTămagă şi-a trecut în CV o nouă promovare. Unul dintre cei mai titraţi magistraţi argeşeni, judecătoarea Diana Tămagă este, începând din această săptămână, noul preşedinte al Secției de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Decizia a fost luată joi, 28 martie, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii aprobând, cu unanimitate de voturi, numirea Dianei Tămagă în această funcţie pe o perioadă de trei ani, începând cu data de 1 aprilie 2024.

Fiica fostului senator Constantin Tămagă a făcut studii şi la Sorbona

diana tamaga

Absolventă ca şefă de promoţie a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti în 1999, cu studii la Sorbona şi doctor în Drept comercial internațional, Diana Tămagă a fost director adjunct al Institutului Național al Magistraturii şi a lucrat ca expert la Comisia Europeană. A fost implicată în numeroase proiecte internaționale în domeniile de formare a judecătorilor, cooperare civilă și comercială, dreptul insolvenței, dreptul societăților comerciale și dreptul concurenței. Este lector la numeroase evenimente naționale și internaționale din aceleași domenii ale dreptului şi autoare a numeroase publicații.

De asemenea, a fost judecător al Curţii de Apel Piteşti, la începutul anului 2022 promovând în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în cadrul secţiei pe care astăzi o conduce.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cine vrea şefia Tribunalului Comercial Argeş?

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: