Cine vrea şefia Tribunalului Comercial Argeş?

de | 14.03.2024 08:15 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

S-au închis listele de înscriere la concursul organizat de CSM pentru ocuparea funcţiilor vacante de preşedinţi ai instanţelor. În Argeş, au fost scoase la concurs patru astfel de posturi, însă doar pentru două dintre ele există câte un candidat interesat.

Pentru şefia Tribunalului Specializat Argeş s-a înscris judecătoarea Raluca Rădulescu, cea care speră să îi succeadă la conducerea acestei instanţe magistratului Ciprian Tiţa, căruia îi expiră al doilea mandat şi ultimul pe care îl poate ocupa.

Înainte de a deveni judecătoare, Raluca Rădulescu a fost mai întâi procuror, în aprilie 2017 fiind eliberată din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găeşti şi numită judecător la Judecătoria Răcari. După o perioadă petrecută la această instanţă şi, apoi, la Judecătoria Găeşti, Raluca Rădulescu a promovat în grad de judecător de tribunal şi astfel a ajuns în Argeş, la Tribunalul Comercial.

Pentru a deveni preşedinta Tribunalului Specializat, judecătoarea Rădulescu are de parcurs un drum destul de dificil, care presupune două testări psihologice (una scrisă, alta sub formă de interviu), susţinerea proiectului managerial şi o testare scrisă din noţiunile de drept.

La Costeşti, singurul candidat este o judecătoare de la instanţa din Bolintin-Vale. Este vorba despre Simona-Elena Nechifor, care de altfel în 2020 şi-a început cariera de magistrat chiar la Judecătoria Costeşti şi care doi ani mai târziu conducea, cu delegare, instanţa de la Topoloveni.

În ceea ce priveşte instanţele de la Curtea de Argeş şi Topoloveni, este cert că acestea vor rămâne cu conducere interimară, deoarece pentru aceste posturi nu s-a înscris absolut nimeni. Şi asta în condiţiile în care funcţiile de preşedinte ale acestor instanţe sunt vacante de peste trei ani.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

DNA Piteşti la bilanţul pe 2023: În mai mult de jumătate din dosare, argeşenii acuzaţi de corupţie şi-au recunoscut faptele

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Tribunalul Specializat Argeş

Ultimele articole