Şefele Judecătoriei Câmpulung dau bir cu fugiţii de frică să nu le taie Banca Mondială din pensiile speciale

de | 10.11.2022 07:30 | Știri

În urmă cu două săptămâni, Banca Mondială a transmis Guvernului României un raport care analizează sistemul public de pensii și reforma acestuia în cadrul PNRR, venind cu propuneri în ceea ce priveşte reducerea pensiilor special, astfel încât nicio pensie specială să nu mai depășească veniturile din perioada de activitate. Mai mult decât atât, Banca Mondială a propus ca vârsta de pensionare pentru beneficiarii de pensii speciale să fie aceeași ca și pentru sistemul public general. Astfel, pentru judecători și procurori, Banca Mondială recomandă creşterea treptată de la 25 la 30 de ani a vechimii în branşă drept condiţie de pensionare, concomitent cu creşterea vârstei de pensionare până la 60 sau 65 de ani.

Vestea că Banca Mondială cere pensii mai mici pentru magistraţi a provocat un adevărat tsunami de cereri de pensionare în rândul procurorilor şi al judecătorilor din întreaga ţară. În Argeş, primul val pare să fi lovit instanţa de la Câmpulung, acolo unde nu mai puţin de trei judecătoare cu experienţă au primit săptămâna trecută aprobarea CSM în ceea ce priveşte solicitările lor de a ieşi la pensie.

elena alina austrianu judecator

Valul de pensionări din justiţie decapitează Judecătoria Câmpulung

Deciziile CSM de săptămâna trecută au decapitat Judecătoria Câmpulung, care rămâne şi fără preşedinte, şi fără vicepreşeşedinte. Astfel, în şedinţa Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii din 3 noiembrie 2022, a  fost aprobată cu unanimitate de voturi cererea de pensionare a preşedintelui Judecătoriei Câmpulung, Elena-Alina Austrianu, a vicepreşedintelui aceleiaşi instanţe, Sanda Diaconescu, şi a fostei vicepreşedinte Adriana Caplan.

La rândul său, soţul şefei Judecătoriei Câmpulung, Mărgărit-Răzvan Austrianu, procuror la Parchetul Câmpulung, aşteaptă  în această săptămână răspunsul secţiei pentru procurori în ceea ce priveşte solicitarea sa de a ieşi la pensie.

În prezent, pensia medie a magistraţilor este de 20.000 lei, cea mai mare fiind de 41.000 lei.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Procurorul-şef al DNA Piteşti, Marius Ştefan – implicat într-un accident spectaculos

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Banca Mondială | CSM | Judecătoria Câmpulung | PNRR

Ultimele articole