O tânără judecătoare din Piteşti a fost trimisă să conducă Judecătoria Costeşti, care a rămas fără niciun magistrat!

de | 24.01.2024 19:00 | Știri, Administrație, Costești, Din ediția tipărită

Începând de vineri, Judecătoria Costeşti are un nou preşedinte interimar. Decizia a fost luată în şedinţa de joi, 15 ianuarie, de către Secţia pentru judecători a CSM care a  hotărât delegarea judecătoarei Oana-Maria Voinea în funcția de președinte al Judecătoriei Costești, începând cu data de 19 ianuarie 2024, până la ocuparea funcţiei, prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni, sub rezerva prelungirii delegării sale în funcție de execuție la Judecătoria Costești.

Oana Voinea a fost grefier la Curtea de Apel Piteşti şi de aproape cinci ani a intrat în rândul magistraţilor, făcându-şi debutul în cariera de judecător la Judecătoria Zimnicea. Din mai 2023 s-a transferat la Judecătoria Piteşti, de unde la scurt timp a fost detaşată la Costeşti, acolo unde în urmă cu 14 ani îşi începea de altfel cariera în justiţie, ca grefier.

► Toate posturile de la Judecătoria Costeşti sunt vacante

De la 1 ianuarie 2024, Judecătoria Costeşti a rămas fără preşedinte, după ce Delia-Alexandra Bădin a promovat la Tribunalul Argeş. Mai mult decât atât, conform unui document al CSM din decembrie 2023, Judecătoria Costeşti se afla în situaţia de a rămâne fără niciun judecător la începutul anului 2024, în condiţiile în care şi judecătoarele Diana Bogdăneci-Olaru şi Simona Nechifor aveau transferuri aprobate începând cu 1 ianuarie. Situaţia este confirmată de cea mai recentă evidenţă a posturilor din sistemul de justiţie, unde Judecătoria Costeşti figurează cu 6 posturi – toate vacante!

Abia în luna martie două dintre aceste posturi urmează să fie ocupate de începători, după finalizarea concursului de admitere în magistratură aflat în prezent în derulare. În aceste condiţii, misiunea tinerei judecătoare de a conduce o instanţă aflată într-o acută criză de personal este una destul de complicată.

► Fostul preşedinte al Judecătoriei Piteşti  conduce secţia penală de la tribunal

În aceeaşi şedinţă, Secţia pentru judecători a CSM a decis delegarea judecătorului Ionuț-Dragoș Crînguș în funcția de președinte al Secţiei civile a Tribunalului Argeș, începând cu data de 19 ianuarie 2024. Fost președinte al Judecătoriei Pitești, Crînguș instrumentează din mai 2023 dosare la Tribunalul Argeş, unde ascensiunea sa continuă se pare în ritm susţinut.

Citiți, de asemenea. pe anchetaonline.ro:

Fostul preşedinte al Curţii de Apel – judecătorul Marius Săndulescu se pensionează!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CSM | Curtea de Apel Pitești | Judecătoria Costești | Judecătoria Piteşti