Judecătorii au decis! Ce se întâmplă cu Cristian Cioacă, după ce fostul polițist a cerut să fie eliberat

de | 19.07.2023 17:15 | Știri, Eveniment, Județean

După ce a cerut judecătorilor să fie eliberat condiționat, Cristian Cioacă a aflat că solicitarea sa a fost respinsă și că va rămâne în continuare în arest.

Fostul polițist, condamnat în 2014 pentru uciderea soției sale, Elodia Ghinescu, a fost dus pe 28 iunie la Judecătoria Pitești pentru a afla dacă iese din închisoare, însă instanța a decis să amâne cazul pentru ziua de astăzi, 19 iulie.

La sfârșitul lunii trecute, el a cerut să fie eliberat condiționat, aducând cu el raportul serviciului de probațiune, cu ajutorul căruia a vrut să arate faptul că a avut un comportament bun pe perioada detenției.

Astăzi, Judecătoria Pitești a respins cererea de eliberare condiționată, motivând solicitarea ca una neîntemeiată, ceea ce înseamnă că fostul polițist își va petrece și următoarea perioadă în închisoare.

În temeiul art. 587 alin. 2 Cpp raportat la art. 59-60 C. pen. 1969, cu aplicarea art. 5 NCP, respinge ca neîntemeiată propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia pentru liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Mioveni, privind pe petentul-condamnat C.C.C– …, în prezent încarcerat în P.M. În temeiul art. 587 alin. 2 Cpp, fixează termen la data de 10.11.2023, după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată va putea fi reînnoită. În temeiul art. 275 alin. 3 Cpp, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul parţial al apărătorului desemnat din oficiu, în cuantum de 170 lei, se avansează din fondul special al Ministerului Justiţiei către Baroul Bucure?ti. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, azi data de 19.07.2023.

Vă reamintim că, pe 30 ianuarie 2013, Cristian Cioacă a fost trimis în judecată pentru omor calificat şi profanare de morminte, după mai bine de cinci ani de la dispariţia soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

Fostul polițist a fost condamnat definitiv pe 18 Iunie 2014, de Curtea de Apel Piteşti, la 15 ani și 8 luni de închisoare pentru uciderea soţiei sale, dispărută la vremea respectiva de șapte ani.

Pedeapsa a fost mai mică decât cea dată de Tribunalul Argeş, de 22 de ani de închisoare.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, magistraţii au decis că el trebuie sa plătească daune morale familiei Elodiei și fiului lor.

De atunci, Cristian Cioacă se află în pușcărie, iar la sfârșitul lunii trecute a făcut din nou o solicitare pentru a fi eliberat condiționat.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Ce au decis astăzi judecătorii în cazul lui Cristian Cioacă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Cioacă | Penitenciarul Mioveni

Ultimele articole