Simona Bucura-Oprescu: ”Îmi voi baza mandatul pe muncă, rigurozitate administrativă și umanitate!”

de | 19.07.2023 17:08 | Administrație, Economic, Județean, Lifestyle, Național, Știri

Noul ministru al Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat astăzi după ce a depus jurământul în noua funcție că își va baza mandatul pe ”muncă, rigurozitate administrativă și umanitate!”. De asemenea, aceasta a vorbit și despre prioritățile pe care le are în acest mandat.

Sursă foto: Facebook Simona Bucura Oprescu.

”Îmi voi baza mandatul pe muncă, rigurozitate administrativă și umanitate!

Am depus astăzi jurământul, înțelegând prin acest moment simbolic nu doar preluarea unei demnități publice pe care o respect la justa ei valoare, ci asumarea unei responsabilități profesionale enorme.

O responsabilitate pe care vreau s-o onorez cu toată puterea mea de muncă și cu toată bună-credință care mi-a caracterizat activitatea publică.”, și-a început postarea pe pagina de Facebook ministrul Simona Bucura Oprescu.

Mai departe aceasta vorbește și despre pregătirea pe care o are: ”M-am pregătit pentru responsabilități și construcție pe tot parcursul carierei mele. Ca om de afaceri, ca ales public județean, ca vicepreședinte al Consiliului Județean, ca parlamentar, ca președinte al Comisiei pentru Administrație și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților.

Mi-am clădit cariera în administrație și timpul petrecut în Parlament l-am folosit pentru a-mi mări experiența și în alte domenii. Îmi voi folosi toate resursele și toată pregătirea pentru a livra – alături de  echipa Ministerului Muncii și Solidarității Sociale – rezultatele pe care o societate întreagă le așteaptă de la noi”.

Sursă foto: Facebook Simona Bucura Oprescu.

”Nu mai vreau agenții multe care se calcă în picioare”

Prima preocupare a Simonei Bucura-Oprescu în calitate de ministru este cea referitoare la ”zilele groazei”. Ministru susține că în acest sens o prioritatea o reprezintă modificarea legislației în ceea ce privește acreditarea și licențierea căminelor de bătrâni, de copii și pentru persoanele cu dizabilități.

”Tema care a zguduit întreaga țară și care m-a lăsat și pe mine fără cuvinte – ca om, ca cetățean, ca fiică –  și anume situația descoperită în “azile ale groazei” va reprezenta preocuparea imediată a mea și a ministerului, făcând o misiune de credință din a exercita autoritatea pe care statul român o are pentru siguranța și îngrijirea bătrânilor noștri.

Prioritatea mea o reprezintă modificarea legislației în ceea ce privește acreditarea și licențierea căminelor de bătrâni, de copii și pentru persoanele cu dizabilități. Îmi propun, de asemenea, o reorganizare a instituțiilor de control, astfel încât să fie întărită eficiența acestora.

Nu mai vreau agenții multe care se calcă în picioare în materie de atribuții, ci puține, dar mai puternice și eficiente.

Vom mobiliza toate resursele pentru a definitiva noua Lege a pensiilor din sistemul public și – în același timp – pentru a lămuri situația referitoare la Legea pensiilor de serviciu. În funcție de hotărârea CCR, dacă va fi cazul, vom opera modificările necesare în lege, astfel încât aceasta să întrunească atât exigențele CCR, cât și pe cele ale Comisiei Europene.

În același timp, îmi propun să definitivăm Legea salarizării unitare. Avem deja variante în lucru în ceea ce privește salarizarea profesorilor și mă voi ocupa să avem, în curând, ultimele reglaje și în ceea ce privește întreaga lege, per ansamblul său. Vom supune spre analiză și aprobare cele mai bune variante!

Urmărim, așadar, o legislație în armonie cu interesele românilor, dar și sustenabilă în raport cu bugetul României.”, a mai explicat Simona Bucura – Oprescu.

”La Ministerul Muncii timpul chiar înseamnă bani!”

De asemenea, ministrul mai explică că cu cât se finalizează mai repede reformele asumate de Guvern, cu atât România va putea beneficia la timp de tranșele din PNRR.

”Ca ministru, dar și ca om care a construit în domeniul privat, îmi propun un dialog mai mult decât deschis cu sistemul antreprenorial. Un dialog franc, cu toate cărțile pe masă, care să se întemeieze permanent pe bună credință, reciprocitate și eficiență.

Solidaritatea socială trebuie să fie manifestată în raport cu toți jucătorii publici, trebuie să se regăsească atât în relația cu cei care muncesc, cât și cu cei care plătesc.

Îmi doresc să schimbăm paradigma și în ceea ce privește formarea profesională, îmi doresc ca ANOFM să meargă mai mult înspre cetățean, să fie mai activă, nu să mai aștepte în birouri, pentru ca forța de muncă românească să nu mai plece din țară, pentru ca tinerii noștri să rămână și să trăiască aici, alături de familiile lor.

De asemenea, în egală măsură, îmi propun ca formarea profesională asigurată prin resorturile Agenției să fie corelată cu nevoile reale din piața muncii, cu tipul de specializări pe care companiile românești le caută, de care au nevoie și pe care le așteaptă de la noi.

În cazul nostru, la Ministerul Muncii timpul chiar înseamnă bani! Cu cât finalizăm mai repede, într-un efort comun, reformele asumate de Guvern, cu atât România va putea beneficia la timp de tranșele din PNRR, cu atât românii vor avea mai mulți bani în buzunar, cu atât companiile private vor avea resurse viabile pentru dezvoltare.

Îmi voi baza mandatul pe muncă, rigurozitate administrativă și umanitate!”, a precizat în încheiere Simona Bucura-Oprescu.

Sursă foto: Facebook Simona Bucura Oprescu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Klaus Iohannis a semnat decretul. Simona Bucura-Oprescu, ministru la Ministerul Muncii

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Simona Bucura-Oprescu

Ultimele articole