Jurnalistă șantajată de foștii șefi ai Academiei de Poliție! Au primit 4 ani cu suspendare!

de | 21.07.2022 20:25 | Știri

Fostul rector al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Adrian Iacob, alături de fostul prorector, Petrică Mihail Marcoci, au fost condamnaţi definitiv, în cursul zilei de azi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aceștia au de ispășit o pedeapsă de câte 4 ani închisoare cu suspendare pentru şantaj după ce au fost acuzaţi că l-au pus pe un poliţist al Academie să o amenințe pe jurnalista Emilia Şercan.

Inițial, Instanţa supremă a respins declarațiile Emiliei Şercan, fiind nefondate. Însă, sentinţa aplicată în mai 2021 de Curtea de Apel Bucureşti, a fost menținută.

Totuși, ICCJ a admis apelul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” cu scopul de a nu mai plăti daune morale jurnalistei, alături de cei doi polițiști.

Astfel, Adrian Iacob şi Petrică Mihail Marcoci au de săvârșit 4 ani sub supraveghere în care vor fi nevoiți să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate, spune decizia Curţii de Apel Bucureşti.

De asemenea, timp de 120 de zile, cei doi vor presta muncă în folosul comunităţii, în cadrul uneia dintre următoarele instituţii: Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti sau Fundaţia pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare, scrie Digi24.

De asemenea, jurnalista Emilia Şercan, aurmează să primească 80.000 lei daune morale, după ce judecătorii au admis în parte acţiunea civilă.

Totodată, și polițistul Gheorghe Adrian Bărbulescu, care i-a trimis mesaje de șantaj jurnalistei, a primit un an de închisoare cu amânarea executării pedepsei pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj. Polițistul în cauză și-a recunoscut vina.

Sursa Foto RomaniaTv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Milionar de la Imperiul Leilor jefuit! Hoțul i-a cheltuit la 40.000 euro de pe card!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: