anchetaonline.ro

Anul acesta vom circula pe primii kilometri din autostrada Sibiu-Pitești!

de | 02.10.2022 12:30 | Știri, Administrație, Județean, Lifestyle, Național

Cristian Pistol, directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a anunțat recent că anul acesta vom circula pe primii kilometri din autostrada Sibiu-Pitești.

 

Semnarea celor 3 contracte pentru proiectarea și execuția secțiunilor 2, 3 și 4 ale autostrăzii Sibiu – Pitești reprezintă o reușită notabilă a întregii echipe de la CNAIR. Un aspect care merită consemnat este că seriozitatea în abordarea proiectelor face posibilă deschiderea încă din acest an a primilor 14 km ai autostrăzii Sibiu-Pitești. Iar aici mă refer la secțiunea 1, Sibiu-Boița.”, a transmis Cristian Pistol.

 

Şeful CNAIR a vorbit despre un record în ceea ce priveşte contractarea proiectelor în ultimele 12 luni, arătând că valoarea contractelor de lucrări semnate în acest an este de 16,7 miliarde lei, fără TVA, în condiţiile în care, în anul 2021, CNAIR a semnat contracte de lucrări în valoare de 4 miliarde lei.

Din păcate, Compania a dat deoparte două dintre cele mai importante proiecte de infrastructură pentru Argeș: drumul expres Mioveni-Pitești și centura de vest a Piteștiului.

Deși CNAIR are unul dintre cele mai mari bugete din ultimii ani, o componentă importantă o reprezintă întreţinerea infrastructurii rutiere existente.

 

Pentru că activităţile de întreţinere înseamnă şi intervenţia pe timp de iarnă, am am semnat contractul pentru cantităţile de sare necesare. În scurt timp vine iarna. Deja la munte a nins şi a fost nevoie să intervenim pe Transalpina şi pe Transfăgărăşan în ultimele zile. Avem utilajele proprii necesare pentru astfel de intervenţii rapide, dar şi contracte subsecvente semnate cu terţi. Facem tot ce ţine de noi pentru a menţine întreaga reţea rutieră deschisă în condiţii de siguranţă. Reamintesc ce am spus şi anul trecut: viaţa şi integritatea oamenilor au prioritate, iar dacă acestea ar putea fi puse în pericol de fenomenele meteo (viscol sau freezing-rain) vom închide circulaţia pe anumite sectoare de drum până când aceste fenomene periculoase vor înceta.ˮ, a subliniat directorul general al CNAIR.

 

 


Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Citește articolele pe același subiecte: autostrada Pitești Sibiu | CNAIR | Cristian Pistol | Pitești | Sibiu | Transalpina
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: