La Muzeul Național de Istorie a României. Expoziție de jucării și ornamente de epocă

de | 16.12.2022 18:19 | Cultură, După subiect, Național, Știri

Muzeul Național de Istorie a României a pregătit o expoziție special pentru această perioadă. Printre exponatele prezentate sunt jucării, cărți, reviste, ornamente, decorațiuni și instalații luminoase pentru bradul de Crăciun, artificii, ambalaje de dulciuri, obiecte vestimentare, bibelouri, cărți poștale și fotografii de epocă.

”În așteptarea lui Moș Crăciun, puteți admira la Muzeul Național de Istorie a României o expoziție plină de bucurie, culoare, emoţii, nostalgii şi aduceri aminte pentru cei mai experimentați, dar şi de povești formidabile şi curiozităţi pentru cei mai mici – „De la Moș Gerilă la Moș Crăciun”. Realizată de către partenerii și prietenii noștri de la Asociația Muzeul Jucăriișor din București, cu sprijinul artistului Alexandru Ciubotariu – Pisica Patrat, care a semnat afișul, expoziția este disponibilă publicului până pe 15 ianuarie 2023”, au anunțat printr-o postare pe Facebook cei de la Muzeul Național de Istorie a României.

Evoluția ornamentelor de brad de Crăciun

Cele mai vechi obiecte prezentate sunt o felicitare de Crăciun și o carte de vizită trimise de la Londra unei actrițe de la Teatrul Național de Prințul Ion Ghica, om politic și diplomat român, prim-ministru al României în cinci rânduri, în anul 1881, pe atunci ambasador în Anglia. ”Pornind din perioada interbelică și continuând cu comunismul, se poate vedea evoluția ornamentelor de brad de Crăciun, respectiv pom de iarnă cum a fost redenumit începând cu sfârșitul anilor ’40. Moș Crăciun a fost și el interzis la sfârșitul anilor ’40, fiind înlocuit cu Moș Gerilă. Deși identic cu predecesorul său, acesta din urmă nu mai venea pe 25, ci pe 31 decembrie, în Ajunul Anului Nou”, potrivit sursei citate.

Expoziția va putea fi vizitată la sediul muzeului din Calea Victoriei, nr. 12, București, de miercuri până duminică, între orele 09ꓽ00 – 17ꓽ00.

Sursă foto: Facebook Muzeul Național de Istorie a României.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Invitație la teatru! Vezi ce spectacole se joacă în zilele de 17-18 decembrie!  

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Londra | Muzeul Național de Istorie a României | Vedea