Alina Gorghiu la Școala Politică de vară „Next Level Leadership”: „Pensiile noastre sunt în mâinile voastre!”

de | 10.09.2022 15:05 | Știri, Județean, Național, Politic

 

Tineretul Național Liberal a dat startul Școlii Politice de vară „Next Level Leadership” la data de 8 septembrie. Acesta este cel mai mare eveniment politic dedicat tinerilor din România și totodată principala întâlnire oficială de interacțiune și dezvoltare în plan personal, profesional și politic pentru tinerii liberali.

Peste 1000 de tineri liberali participă în acest week-end la o serie de evenimente prin intermediul cărora își propun să dobândească competențe aplicate de leadership și inițiativă.

 

tineri liberali

 

Abordând teme privind politica, administrația, educația, antreprenoriatul, tinerii liberali participă la work-shopuri și învață de la seniori despre leadership, comunicare și relaționare politică.

Scopul este ca tinerii să ofere comunităților din care fac parte perspective stabile de construcție și dezvoltare.

 

tineri liberali

 

Tinerii liberali din Argeș sunt reprezentați la Școala Politică de vară „Next Level Leadership”, de o delegație activă și energică, condusă de președintele TNL Argeș, Otilia Serban.

 

Până acum au fost două zile pline de evenimente, în care toți participanții au deprins informații relevante pentru desfășurarea activității lor, ca tineri în politică!

 

Voi sunteți viitorul, voi sunteți generația altfel care va asigura viitorul leadership al țării.

 

Mult succes în proiectele voastre politice!” este mesajul transmis pe pagina de socializare a TNL Argeș.

 

liberali

 

Pensia mea e în mâinile generației voastre. Și a mea, și a premierului. Deci suntem foarte atenți la voi, la succesul vostru.” și-a început discursul președinta interimară a Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, în cadrul Școlii politice de vară a Tineretului National Liberal.

 

Alina Gorghiu a continuat spunând că generația aceasta vrea fapte și nu vorbe și ca lucrurile să se întâmple cât se poate de rapid. Aceasta a subliniat de asemenea un aspect pozitiv, acela că singura categorie de vârstă a cărei prezență la urne a înregistrat o creștere față de alegerile parlamentare din 2016 a fost cea a populației cu vârsta cuprinsă între 18-24 de ani.

 

O minciună repetată de o mie de ori rămâne o minciună, dar o minciună repetată de un milion de ori devine adevăr“, afirma Joseph Goebbels, ministrul propagandei în regimul lui Adolf Hitler.

 

Vă spun asta pentru că populismul pare a fi singura rețetă a unora de ani de zile! Pentru liberali, adevărul trebuie să fie singura carte cu electoratul.

 

Voi nu vreți vorbe, voi vreți fapte. Și le vreți rapid. Sunteți o generație care nu mai are răbdare, vrea ca lucrurile să se întâmple acum.

 

Un lucru pozitiv. Singura categorie de vârstă a cărei prezență la urne a înregistrat o creștere față de alegerile parlamentare din 2016 a fost cea a populației cu vârsta cuprinsă între 18-24 de ani.

 

Un semn clar că ar trebui să reflectăm serios la schimbarea art. 36, alin 1 din Constituție prin reducerea vârstei minime de vot de la 18 la 16 ani. (legea L338/2022, adoptată tacit de Senat pe 6 septembrie prevede același lucru);

 

Vorbind despre implicare. La data alegerilor parlamentare din 2020, pe listele electorale erau 4.662.066 de tineri, cu vârste între 18 și 34 de ani, iar 1.183.680 de tineri au votat. Adică 25,39%. Un procent considerabil mai mic decât precedentele alegeri.”

 

Președintele interimar al Senatului a precizat totodată faptul că această ediție a Școlii de vară este una specială, anul 2022 fiind desemnat de către Uniunea Europeană, anul tineretului.

 

Această ediție a Școlii de vară este una specială. Anul acesta, anul 2022, a fost desemnat, de către UE, Anul european al tineretului. Un argument în plus pentru cât de importanți sunteți în această perioadă nu tocmai simplă din mai multe de vedere;

 

Noi, clasa politică, am făcut prea puțin și am promovat prea puține politici publice pentru a încuraja interesul tinerilor pentru viața cetății, ca să folosesc un termen din perioada democrației ateniene;

 

Cred că trebuie să facem mai mult. Nu mă rezum doar la intenții. Sunt autoarea unui proiect legislativ care a fost aprobat (tacit) zilele trecute la Senat și care presupune modificarea Legii finanțării partidele politice în sensul în care unul dintre criteriile de acordare a banilor să fie condiționat de numărul de tineri sub 35 de ani care câștigă mandate;

 

la liberali

 

Alina Gorghiu a sesizat faptul că principala sursă de informare a generației tinere o reprezintă rețelele de socializare. Aceasta este de părere că o astfel de experiență poate contribui decisiv la coagularea unor calități de lider.

 

Apropos de implicare. Mă uitam pe sondajul online privind Anul european al tineretului și am observat ceva interesant. Principala sursă de informare a generației tinere o reprezintă rețelele de socializare. Așa că aș dori să fac un sondaj ad-hoc. Credeți că ar fi util ca Senatul să-și promoveze activitatea pe Tik-Tok?

 

Revin acum la o altă temă importantă care vă privește și anume ”exodul creierelor” sau ”brain drain”. Recunosc, aveți la îndemână mult mai multe oportunități decât pe vremea mea de a vă continua studiile în străinătate. Vorbeam cu o prietenă/colegă care îmi spunea că din cei 28 de elevi a unei clase din Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, București, absolut toți au decis și au fost admiși la diverse universități din afara țării;

 

Și nu găsesc o problemă în asta. Dimpotrivă. O astfel de experiență poate contribui decisiv la coagularea unor calități de lider, apropo de tema evenimentului „Next Level Leadership”;

 

O infuzie de cunoștințe și deprinderi căpătate în alte țări nu poate fi decât benefică pentru toată lumea. Atâta timp cât aleg ca după finalizarea studiilor să revină în țară și să-și continuie activitatea aici, acasă.”

 

la liberali

 

În încheiere, vă urez succes. Sper să petreceți cât mai util și cât mai plăcut timpul dedicat acestui eveniment. Și vă spun doar atât: voi sunteți liderii de mâine, așa că aveți grijă cum vă purtați pentru că pensiile noastre sunt în mâinile voastre” a precizat Alina Gorghiu.

 

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Programul extins până la 23.30 pe două linii Publitrans din Bascov și Bradu

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | Argeș | Școala Politică de vară | TNL | TNL Argeș

Ultimele articole