Lătratul câinilor interzis prin lege! Orașul în care stăpânii pot fi amendați

de | 25.12.2022 17:00 | Știri, După subiect, Lifestyle

Dacă ați crezut că le-ați văzut pe toate, ei bine, este posibil să vă înșelați. Și asta pentru că undeva în această lume, câinilor le este interzis să … latre. Nu vorbim doar de lătratul amenințător al patrupedelor, ci de orice formă ar putea căpăta acest gest de neînțeles, s-ar părea, pentru cei care au aplicat această măsură. Astfel, indiferent că un animal latră de fericire că își revede stăpânul, care se întoarce acasă după o zi de muncă, ori latră amenințător la un om sau un alt câine, această „purtare” a patrupezilor este de neacceptat într-un oraș din SUA.

Legea absurdă se aplică în orașul Aurora, situat în apropiere de Chicago, fiind vizați locuitorii care au câini, dar și pisici, dihori, hamsteri, iepuri ori alt animal domestic. Potrivit legii, care a fost adoptată de Consiliul Local Aurora, animalele nu pot produce zgomot excesiv.

În caz contrar, cetățenii din orașul cu pricina riscă amenzi ce ajung la 100 de dolari.

De ce CAINELE MEU LATRA LA NIMIC - Lătratul câinilor interzis prin lege! Orașul în care stăpânii pot fi amendați

Foto Pet.ro

În cazul în care nu vi se părea suficient de absurdă această lege, locuitorii trebuie să știe că măsurile se aplică pentru animalele care produc zgomot excesiv între orele 07:00 și 22:00, potrivit Evz.ro. Prin urmare, în toiul nopții, câinii ar avea liber la lătrat și pisicile la mieunat.

Legea se aplică în cazul în care animalele fac zgomot mai mult de 15 minute și pentru a-și susține plângerile, persoanele care le depun trebuie să aducă o dovadă audio sau video.

Ce interzice legea în România proprietarilor de câini

În România, situația este diferită, regulile pe care trebuie să le respecte un proprietar de câine fiind mult mai juste comparând cu situația din orașul Aurora, din SUA.

Astfel, în țara noastră cetățenii au de respectat anumite legi ce țin efectiv de buna educație. Printre acestea se numără obligația de a folosi pungi pentru colectarea dejecțiilor, menținerea igienei în spațiile publice ori adiacente acestora sau interzicerea plimbării patrupedelor pe spațiile verzi.

De asemenea, cei care dețin câini nu au voie să își îmbăieze animalele în alte spații publice decât cele special amenajate. Totodată, sterilizarea animalelor și microciparea acestora a devenit obligatorie. În caz contrar, proprietarii riscă amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Funcția Netflix pe care puțini utilizatori o știu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole