Legea privind securitatea și apărarea cibernetică a României, atacată la Curtea Constituțională 

de | 27.12.2022 19:36 | Știri, După subiect, Lifestyle, Național

Avocatul Poporului a publicat astăzi pe site-ul instituției sesizarea de neconstituționalitate referitoare la prevederile Legii privind securitatea și apărarea cibernetică a României. Potrivit sesizării trimisă către Curtea Constituțională a României normele încalcă prevederi din Constituție, dar și angajamente internaționale în materie de securitate cibernetică asumate de România.

”Normele legale indicate mai jos, cuprinse în Legea privind securitate și apărarea cibernetică a României precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative (PL-x nr. 773/2022, L828/2022), prin care este reglementat cadrul juridic și instituțional referitor la organizarea și desfășurarea activităților din domeniile securității cibernetice și apărarea cibernetică, mecanismele de cooperare și responsabilitățile instituțiilor cu atribuții în domeniile menționate, încalcă prevederile art. 1 alin. (5), art. 11 și art. 148 alin. (4) din Constituție, referitoare, pe de-o parte, la lipsa de previzibilitate și claritate a normei legale, iar, pe de altă parte, la încălcarea angajamentelor internaționale în materie de securitate cibernetică asumate de România”, se arată în deschiderea sesizării pe care o găsiți integral aici.

De curând, Camera Deputaților a adoptat legea privind securitatea cibernetică, adoptată recent de Guvern, potrivit economedia.ro.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Noutate anunțată de WhatsApp! Aceste mesaje vor putea fi recuperate

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Curtea Constituțională a României