Anunț important! LEONI angajează 30 de ucraineni

de | 31.03.2022 12:51 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Importante, Pitești

  • Anunț important al companiei LEONI!

De când a izbucnit războiul în Ucraina, românii au demonstrat că au suflet mare, deși de-a lungul timpului țara noastră nu a fost în cele mai strălucite relații cu ucrainenii.

Oamenii din România au sărit în ajutorul refugiaților din țara vecină încă din primele zile ale nenorocirii care s-a abătut asupra Ucrainei și continuă să o facă și acum. Și companiile din România au întins o mână de ajutor, printre acestea aflându-se compania germană Leoni, unul dintre cei mai importanți producători de componente auto.

Leoni Pitești va plăti 2550 lei, salariu brut pe lună refugiaților angajați

Astfel, începând de luna viitoare, mai exact din 11 aprilie, fabrica de la Pitești a companiei Leoni va angaja 30 de refugiați din Ucraina, potrivit adevărul.ro.

Fiecare ucrainean angajat la Leoni va avea un salariu brut de 2.550 de lei pe lună, dar va primi și tichete de masă de 20 de lei pe zi, bonusuri de performanță și calitate de maximum 180 de lei pe lună, primă de vacanță de 500 de lei brut sau bonus de prezență de 65 de lei pe lună, arată sursa citată.

Mai mult, refugiații vor avea cazare gratuită și câte două mese pe zi pentru adulți și trei mese pe zi pentru copiii acestora, toate oferite de firma Leoni.

Agențiile de Ocupare a Forței de Muncă: peste 2.300 de joburi pentru ucraineni

Nu doar Leoni a făcut un astfel de demers. Companiile din România au oferit, prin intermediul Agențiilor de Ocupare a Forței de Muncă, peste 2.300 de oferte de locuri de muncă. De asemenea, sute de anunțuri privind joburi oferite pentru ucraineni au fost postate pe site-uri de specialitate. Până la mijlocul săptămânii trecute aproape 300 de refugiați din țara vecină cu fost angajați cu contracte de muncă, conform ministrului Muncii, Marius Budăi.

Pentru a facilita procesul de angajare a cetățenilor ucraineni, Guvernul și ministerul de resort au modificat legislația. Prin urmare, refugiații nu vor mai avea nevoie de avize de muncă sau de lungă ședere.

ONU anunța în urmă cu o săptămână că 10 milioane de ucraineni și-au părăsit locuințele, până acum, din cauza războiului: 3,5 milioane au fugit în țările vecine, iar 6,5 milioane de persoane se estimează că sunt strămutate în interiorul ţării devastate de război.

Refugiații au ajuns în țările vecine Ucrainei: Polonia, România, Moldova, Ungaria, Slovacia, Rusia sau Belarus.

  • Polonia 2.113.554 de refugiațiî
  • România 543.308
  • Moldova 367.913
  • Ungaria 317.863
  • Slovacia 253.592
  • Rusia 252.376
  • Belarus 4.308

Statul decontează o parte din cheltuielile celor care găzduiesc ucraineni

Săptămâna trecută, Guvernul României a aprobat prin ordonanță de urgență, posibilitatea ca cei care au găzduit sau găzduiesc refugiați să beneficieze la cerere de decontarea unor cheltuieli. Vorbim de sumele de 20 de lei/zi pentru hrană și 50 lei/ zi pentru cazare de persoană.

Aş vrea să vă semnalez adoptarea ordonanţei de urgenţă care permite persoanelor fizice care găzduiesc cetăţeni străini sau apatrizi aflaţi în situaţii deosebite proveniţi din zona conflictului armat din  să beneficieze de decontarea din bugetele Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov a cheltuielilor cu hrana şi cazarea în valoare de 20 de lei/zi pentru fiecare persoană găzduită, pentru hrană, şi pentru cazare alţi 50 de lei/zi. (…)

Iată că prin această ordonanţă, Guvernul dă posibilitatea românilor care au făcut acest gest să poată continua sau, cel puţin, să-şi diminueze efortul pe care l-au făcut până acum, atât în privinţa asigurării hranei, cât şi în privinţa asigurării cazării”, a declarat Dan Cărbunaru în urmă cu o săptămână.

De asemenea, argeșenii care găzduiesc cetățeni din Ucraina au o serie de obligații. Potrivit autorităților județene, oricine oferă găzduire unui cetățean venit din Ucraina, care cere sau nu azil, trebuie să anunțe Poliția sau Direcția de Asistență Socială din cadrul primăriilor de care aparțin.


Mai multe informații despre acest subiect puteți citi pe anchetaonline.ro aici:

refugiați ucraineni

IMPORTANT! Ce obligații au argeșenii care adăpostesc refugiați ucraineni


 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Guvernul României | Leoni | Pitești | Rusia | Ucraina

Ultimele articole