Liderii lumii au ajuns în Londra pentru funeraliile reginei Elisabeta a II-a

de | 18.09.2022 20:35 | Știri, După subiect, Eveniment

Duminică seara, Regele Charles al III-lea a organizat o recepție, la Londra, la care a invitat aproape toți liderii din întreaga lume pentru funerariile mamei sale, regina Elisabeta a II-a.

La eveniment participă și președintele României, Klaus Iohannis, dar și familia regală a României.

În total, aproape 500 de lideri și membri ai familiilor regale sunt așteptați. Prin urmare, au fost luate măsuri de securitate excepționale.

Specialiștii spun că este cea mai mare reuninune diplomatică din ultimele decenii, sau poate chiar cea mai mare care a avut loc vreodată.

La funeralii a ajuns și președintele SUA, Joe Biden, președindele Franței, dar și împăratul Japoniei, care de obicei nu participă la astfel de evenimente.

Foarte mulți lideri au fost excluși de pe lista invitaților, precum președintele Vladimir Putin, președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko sau reprezentanții Afganistanului.

Președintele Chinei a fost invitat, însă el a decis să trimită un vicepreședinte în locul său.

Foto Antena 3

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Scrisoare secretă a Reginei Elisabeta! Timp de 63 de ani nu poate fi deschisă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Charles | Londra | Regele Charles

Ultimele articole