Lista consilierilor. Mihai Coteț a depus semnăturile pentru candidatura la Primăria Municipiului Pitești

de | 24.04.2024 17:30 | Pitești, Politic

Mihai Coteț, candidatul PNL pentru Primăria Municipiului Pitești a depus astăzi semnăturile pentru candidatura sa, alături de lista pentru Consiliul Local. Potrivit comunicatului transmis de PNL Argeș, prin acțiunile în stradă, în comunități, cu ajutorul voluntarilor, Mihai Coteț a strâns și depus cu peste 40% mai multe decât primarul în exercițiu.

”Acesta este semnalul piteștenilor pentru administrația curentă. Oamenii s-au mobilizat să ofere semnăturile, în stradă, fiind angrenați în nevoia de schimbare modului în care orașul este administrat.

Un semnal pe care piteștenii îl transmit în stradă este legat de îngrijorarea lor cu privire la soarta Pădurii Trivale care stă la mila primarului. După o primă decizie a instanței care s-a pronunțat ca pădurea piteștenilor să rămână la statutul de arie protejată, primarul încă în exercițiu a contestat decizia instanței, demonstrând clar că dorința piteștenilor nu are nicio valoare pentru această administrați”, arată PNL Argeș în comunicatul remis presei.

Cercetare sociologică cu privire la soarta Pădurii Trivale

Sursă foto: PNL ARges

”Pentru a-i demonstra primarului încă în exercițiu cât de importantă este conservarea Pădurii Trivale pentru piteșteni, Mihai Coteț a comandat o cercetare sociologică realizată de Novel Research pe un eșantion de peste 600 de piteșteni. Obiectivul acestei cercetări a fost măsurarea dorinței cetățenilor din oraș cu privire la soarta pădurii. Astfel, aceștia au putut răspunde dacă vor ca pădurea să fie transformată în pădure parc sau conservată în arie protejată. 87,5% dintre respondenți și-au arătat clar dorința ca pădurea să fie conservată la statutul de arie protejată. Această proporție covârșitoare este un semnal clar pentru actualul primar să își retragă acțiunea în instanță prin care contestă decizia magistraților de conservare a Pădurii Trivale la statutul de arie protejată. Datele au fost colectate în intervalul 1-16 aprilie 2024 și studiul are o marjă de eroare de 3,5%”, arată liberalii argeșeni în comunicatul transmis.

Cu ocazia depunerii semnăturilor, Mihai Coteț i-a cerut primarului în exercițiu să retragă contestația în instanță și să se supună dorinței cetățenilor. Pe această cale, Mihai Coteț a subliniat că, împreună cu consilierii săi, va continua lupta pentru a proteja pădurea piteștenilor.

“Am întrebat peste 800 de piteșteni dacă vor ca Pădurea Trivale să fie pădure parc, în care să se poată interveni sau dacă vor ca Pădurea Trivale să fie arie protejată. Răspunsul cetățenilor este covârșitor. 87,5% dintre piteșteni își doresc ca Pădurea Trivale să rămână arie protejată.

E un răspuns imposibil de ignorat, este un argument pe care Gentea nu îl mai poate ascunde sub preș, tocmai de aceea, astăzi, pe această cale îi cer primarului să își retragă contestația și să lase Pădurea Trivale în pace. Nu ne vom lăsa până când Gentea nu-și va lua mâinile de pe pădurea noastră.

M-am luptat pentru stimulente pentru nou născuți pentru a încuraja tinerii să rămână acasă. M-am luptat pentru corectitudine în cheltuirea banului public, nu dezmăț cu stații de autobuz la preț de garsoniere. Și nu ne vom opri aici.

Și piteștenii s-au săturat, vor schimbare și acum știu că împreună suntem mai mulți și mai puternici decât camarila lui Gentea. Ne vedem pe 9 iunie la vot să facem din Pitești un oraș în care merită să trăiești!” a declarat Mihai Coteț, potrivit sursei citate.

”Pitești un oraș în care merită să trăiești”

Sursă foto: PNL ARges

Astăzi, Mihai Coteț a depus și lista pentru Consiliul Local. Această listă aduce în fața piteștenilor profesioniști cu experiență în administrație. Lista este deschisă de Sorin Apostoliceanu care din poziția de viceprimar a acumulat experiență și are o imagine de ansamblu asupra tuturor reformelor necesare în aparatul administrativ. Cătălina Dumitrașcu vine cu experiență pe zona educației și cu un mandat în consiliu dedicat luptei împotriva abuzurilor. Răzvan Șerbânoiu, una dintre cele mai puternice voci din Consiliul Local completează lista. Acesta este urmat de Alina Manea, de Alexandru Postelnicu, de Natalia Dumitrache, de Victorița Mitran, Mărioara Bârlogeanu și Marian Ducu precum și de Eduard Tănăsescu pe primele 10 poziții. În alegerea consiliului, Mihai Coteț a ținut cont de principiul egalității, lista având o premieră pentru Pitești oferind doamnelor un număr egal de locuri. Consilierii aduc în proiectul pentru Pitești expertiză pe zone precum economie, educație, inginerie, precum și expertiză juridică. ”Având o echipă puternică, extrem de bine pregătită, Mihai Coteț vine în fața piteștenilor propunându-le să facă din Pitești un oraș în care merită să trăiești.

În perioada de precampanie și de campanie, Mihai va fi prezent alături de echipa de consilieri în comunități, pentru a le prezenta programul de guvernare locală ce poate fi consultat și aici – https://mihaicotet.ro/program-de-guvernare/”, se mai arată în comunicatul remis presei.

Sursă foto: PNL ARges

Lista cu toți consilierii liberali propuși la Pitești:

1 Coteț Mihai – economist;

2 Apostoliceanu Sorin-economist;

3 Dumitrașcu Maria  Cătălina- profesor;

4 Șerbănoiu Răzvan Ionuț-inginer;

5 Manea Alina Ramona- profesor;

6 Postelnecu Alexandru Florin – consilier juridic;

7 Dumitrache Natalia – economist;

8 Mitran Victorița Luminița – avocat;

9 Barlogeanu Mărioara – pensionar;

10 Ducu Marin Cătălin – fizician;

11 Tănăsescu Efuard Mihail – economist;

12 Sirbu Iulian – pensionar;

13 Petrescu Adriana Maria – economist;

14 Mierlacioiu Ștefan Viorel – economist;

15 Briceag Adriana – profesor;

16 Ene Mariana Augustina – profesor;

17 Alexandrescu Mihai Alexandru – jurnalist;

18 Șerban Cristian Gabriel – inginer;

19 Apostolescu Mihai Cristian – economist;

20 Duca Amalia – socio – psiholog;

21 Teodoru Georgeta Laura – economist;

22 Dinca Cornelia Nina – pensionar;

23 Burcea Georgiana Adelina – consilier juridic;

24 Constantinoia Robert – economist;

25 Georgescu Gheorghe – profesor;

26 Popa Gheorghița- inginer;

27 Ionescu Florentina  Georgeta – consilier juridic;

28 Popescu Nicoleta Cătălina – economist;

29 Popescu Gheorghe – inspector resurse umane.

Sursă foto: PNL Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetoanline.ro:

Ana-Maria Pănescu – o voce puternică pentru Topoloveni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mihai Coteț | PNL Argeș

Ultimele articole