Lista evenimentelor anunțate de Centrul Cultural Pitești pentru perioada 7-12 august

de | 04.08.2023 15:51 | Știri, Cultură, Județean, Lifestyle

  • Evenimente noi în august la Pitești!

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 7-12 august 2023, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală.

Acestea pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile.
centrul cultural Pitesti
Lista evenimentelor anunțate de Centrul Cultural Pitești:

Luni, 7 august 2023:

  • Cenaclul „Armonii Argeșene”, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români – Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, luni, 7 august, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dialogul cu tema „Muzica, dincolo de ceruri… Erata Cosmică”, în cadrul proiectului „La Vama Vremii”, coordonat de publicistul și scriitorul Nicolae Badiu, avându-l invitat pe Mihai Căpeț, manager artistic rock, folk, eveniment care va avea loc luni, 7 august, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Prelegerea cu tema „Iubirea ca legendă personală, ca echilibru interior și lumină”, în cadrul proiectului „Mari Iubiri ale Literaturii Universale”, susținut de poeta și profesoara de limba și literatura română/engleză Raluca Hana Sandu, luni, 7 august, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Prelegerea cu tema „Lemnul și instrumentele muzicale: o istorie culturală”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Istorie și istorii cu Marin Toma”, eveniment care va avea loc live, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, luni, 7 august, de la ora 20.00.

Marți, 8 august 2023:

  • Prelegerea cu tema “Arbori deosebiți ai Piteștiului”, în cadrul proiectului „Armonie și stil de viață”, coordonat de dr. ing. Adina Perianu, promotor cultural, marți, 8 august, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Miercuri, 9 august 2023:

  • Prelegerea cu tema „Urmuz – Viitorism și Urmuzism. Apollinaire și Cubismul. Picasso și Ilarie Voronca”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Teme culturale în emoții raționale”, susținut de scriitorul, eminescologul, profesorul de limba și literatura română Lucian Costache, miercuri, 9 august, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dialogul cu tema „Originalitate şi stil în arta plastică”, în cadrul proiectului „Medalion artistic cu Mariana – Claudia Filipescu”, coordonat de interpreta de romanțe și folclor Mariana – Claudia Filipescu, avându-l invitat pe artistul plastic Alexandru Marinescu, din Câmpulung, eveniment care se va desfășura miercuri, 9 august, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Joi, 10 august 2023:

  • Dialogul cu tema „Uniunea Europeană ești tu!” în cadrul proiectului cultural-motivațional „Arta Devenirii”, coordonat de scriitoarea Silvia Grigore, avându-l invitat pe funcționarul european Adrian Vasiliu, scriitor, fost jurnalist, joi, 10 august, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții
  • Dezbaterea cu tema “Modele de comportament”, în cadrul proiectului cultural-motivațional “Imagini și cuvinte”, coordonat de poeta și profesoara de limba și literatura română Anca Daniela Lovin, de la Colegiul Național “Dinicu Golescu” din Câmpulung, eveniment care va avea loc joi, 10 august, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Vineri, 11 august 2023:

  • Prelegerea cu tema “Despre dezvoltarea personală și metaforele terapeutice”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală “Cugetările unui om de graniță”, coordonat de consilierul pentru dezvoltare personală, scriitorul Radu-Alexandru Dincă, vineri, 11 august, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Sâmbătă, 12 august 2023:

  • Deschiderea Atelierului de creație IconArT – Artă tradițională iconografică, sâmbătă, 12 august, de la ora 18.30, în Piața Primăriei Municipiului Pitești.

icon-art1 in august

Primăria Muncipiului Pitești organizează, prin Centrul Cultural Pitești, ediția a III-a a Atelierului de creație „IconArT – Artă tradițională iconografică”, în perioada 12-15 august 2023.

La atelier se pot înscrie 20 de copii cu vârste cuprinse între 8 și 16 ani, care vor învăța să picteze icoane pe sticlă, sub îndrumarea artiștilor plastici Stela Maria Lucici și Ruxandra Maria Ciobanu, membre ale Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Pitești.

Cursurile se vor desfășura în intervalul 12-14 august 2023, între orele 18.30 și 20.00, într-un spațiu special amenajat în Piața Primăriei Municipiului Pitești.

Vernisajul expoziției realizate de elevi va avea loc marți, 15 august, de la ora 18.00, în fața Primăriei.

Cei interesați se pot înscrie până pe 10 august 2023, la Centrul Cultural Pitești, fie la adresa de e-mail cultcentre@yahoo.com sau la sediul Centrului Cultural Pitești – Str. Craiovei Nr. 2, Bl. G1, Sc. C (Casa Cărții), Pitești.

Regulamentul și fișa de înscriere la Atelierul de creație „IconArT – Artă tradițională iconografică”, ediția a III-a, pot fi descărcate de pe site-ul oficial al Centrului Cultural Pitești (www.centrul-cultural-pitesti.ro), sau de pe pagina oficială de Facebook a instituției.

 

Foto: Facebook Centrul Cultural Pitesti


Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Centrul Cultural Pitești

Ultimele articole